Hamilton: "Am ales gresit pneurile"

Publicat sâmbătă, 10.05.2008 17:22 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton a admis ca a gresit alegand pneurile hard pentru ultimul tur rapid din calificarile pentru Marele Premiu al Turciei.

Pilotul echipei McLaren a utilizat pneurile hard in ultima parte a calificarilor, in timp ce rivalii sai au folosit componenta mai moale. In cele din urma, strategia lui Hamilton a dat gres, britanicul urmand sa plece in cursa de pe locul 3, din spatele lui Felipe Massa si a coechipierul sau, Heikki Kovalainen.

"A fost o sesiune de calificari dificila pentru mine. Am facut un tur fantastic in Q1, in Q2 m-am chinuit un pic cu pneurile mai moi, asa ca in Q3 am optat pentru cele hard pentru ca am crezut ca vor fi mai consistente", a declarat Hamilton.

"Am facut asta si cred ca am luat o decizie gresita. Totusi, nu a fost prea rau. M-am chinuit in primul tur rapid din Q3, a fost teribil. Al doilea a reprezentat o imbunatatire, dar totusi nu a fost suficient de bun".

In ciuda semi-esecului de sambata, Hamilton crede ca este capabil sa lupte cu Ferrari pentru obtinerea victoriei in cursa de maine. "Cred ca in acest weekend avem un pachet bun si atat eu cat si Heikki Kovalainen am demonstrat ca suntem langa Ferrari. Ar trebui sa fim capabili sa luptam cu ei in cursa".