Kovalainen, fericit ca pleaca din prima linie

Publicat sâmbătă, 10.05.2008 17:08 de Daniel Popescu

Heikki Kovalainen a marturist ca este foarte multumit ca va pleca din prima linie a grilei de start in MP al Turciei.

Pilotul echipei McLaren, Heikki Kovalainen, a revenit la volanul monopostului MP4-23 dupa gravul accident suferit la Barcelona si a reusit o performanta remarcabila in calificari. Finlandezul a terminat in spatele lui Felipe Massa si in fata coechipierului sau, Lewis Hamilton.

"Ultimele saptamani au fost ca un roller coaster pentru mine. Am fost norocos sa supravietuiesc la Barcelona fara nicio rana. Recuperarea a fost fantastica si stiam ca voi trece examenul medical. Am fost foarte multumit de masina si am avut incredere tot timpul. Turul meu din Q3 a fost curat si este o placere sa plec din prima linie"

.

Kovalainen a fost convins ca poate concura in siguranta in Marele Premiu al Turciei dupa accidentul de la Barcelona. "Nu as fi venit aici daca nu ma simteam 100% pregatit, iar saptamana trecuta totul a revenit la normal", a spus el. "Saptamana trecuta m-am antrenat normal si totul a decurs foarte bine".

Pilotul echipei McLaren considera ca una dintre cele mai mari dileme in calificari a fost alegerea corecta a pneurilor. "Se pare ca am luat decizia corecta in calificari. Va fi foarte inselator si foarte usor sa comiti greseli. Daca vantul sau conditiile meteo se vor schimba, asta te poate afecta".