Raikkonen ar putea primi un nou motor

Publicat luni, 23.06.2008 16:47 de Daniel Popescu

Ferrari analizeaza posibilitatea de a-i oferi lui Kimi Raikkonen un nou motor pentru Marele Premiu al Marii Britanii de peste doua saptamani.

Seful Scuderiei Ferrari, Stefano Domenicali, a dezvaluit ca Raikkonen ar putea schimba motorul pentru Marele Premiu de la Silverstone, in urma problemelor inregistrate duminica la sistemul de evacuare. Conform noului regulament din 2008, fiecare pilot are dreptul la o schimbare a motorului fara sa fie penalizat, astfel ca Raikkonen poate utiliza un nou motor la Silverstone.

"As spune ca asta este foarte posibil", a declarat Domenicali cand a fost intrebat daca Ferrari ii vor schimba motorul. "Cu siguranta, dupa o astfel de cursa grea de la mijloc pana la final, este foarte posibil sa fim nevoiti sa il schimbam. Trebuie sa folosim jokerul care ne permite sa facem asta. Vom face analizele mai tarziu, dar nu este nicio graba".

Italianul a precizat ca echipa a facut tot posibilul sa conserve motorul lui Raikkonen in timpul cursei, insa nu a existat nicio garantie ca finlandezul va trece linia de sosire. "Am incercat sa facem tot ce am putut pentru a proteja motorul in aceste conditii si am fost nevoiti sa asteptam finalul. Cu siguranta am fost ingrijorati, a fost o cursa foarte lunga. Poate ca am pierdut multi ani si multe fire de par, dar asta face parte din acest joc. In acele conditii nu poti stii niciodata. Se poate opri in orice tur, este prea dificil, este critic", a mai spus oficialul Scuderiei.

  • tiby2403, luni, 23.06.2008 23:10
    problema?

    pana la urma, ce sa intamplat cu motorul ? ca eu am vazut gauri uriase prin fibra de carbon 0.o... nu imi vine sa cred ca evacuarea ar fi distrus fibra de carbon in halul acela