Raikkonen: "Hamilton are probleme din cauza masinii"

Publicat sâmbătă, 12.04.2008 20:36 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen considera ca a descoperit cauza problemelor avute de Lewis Hamilton in acest debut de sezon: monopostul McLaren este mai slab decat cel de anul trecut.

Hamilton a inceput promitator noul sezon, obtinand o victorie importanta in Australia. Totusi, in urmatoarele doua Grand Prix-uri britanicul nu a mai reusit sa repete performanta, iar in Bahrain nu a terminat nici macar in puncte. Rivalul sau din acest sezon, Kimi Raikkonen, crede ca a descoperit motivele pentru evolutiile sub asteptari lae tanarul pilot englez.

"Hamilton nu a facut multe greseli anul trecut. Anul acesta ei nu sunt atat de puternici in privinta masinii", a declarat campionul mondial in timpul unui interviu pentru Daily Mirror. "Poate ca este mai dificil cand nu ai la dispoztie un pachet atat de bun si incerci sa fortezi pentru a obtine mai mult. Cu atat mai mult pe parcursul unei curse, daca weekendul nu a fost foarte bun pana atunci", a adaugat el, referindu-se la prestatia lui Hamilton din Bahrain.

Intre timp, Raikkonen a devenit liderului clasamentului general dupa trei curse, iar finlandezul admite ca este incantat de aceasta perspectiva. "Dupa trei curse conduc campionatul. Anul trecut pe vremea asta nu eram primul, asa ca sunt foarte multumit", a precizat Raikkonen. "Eram intr-o echipa noua si trebuia sa ma astept la un proces gradual de invatare. Primul an a fost dificil pentru ca am avut nevoie de timp pentru a ma obisnui cu oamenii. Acum este mult mai usor pentru stiu ce vreau si stiu ce vor de la mine. Totul merge mult mai bine si continuam sa imbunatatim".

  • sfera96, duminică, 13.04.2008 02:25
    ha ha ... haaaaa

    -"unde esti tu alonso sa imi configurezi masina ?" >:) -"la renault si castig mai multe puncte ca tine" =)) cine e mai bun acum ?