Raikkonen nu se gandeste inca la titlu

Publicat marţi, 06.05.2008 18:08 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen sustine ca nu se gandeste inca la titlul mondial si spune ca va aborda fiecare cursa cu scopul de a termina pe primul loc.

Raikkonen este multumit de parcursul sau si al Scuderiei Ferrari din acest debut de sezon, insa spune ca nu isi va schimba modul de abordare.

"Sunt foarte fericit de cum au mers lucrurile pana acum, dar situatia se poate schimba intr-o secunda: trebuie sa fortam 100% pentru a ramane in fata competitorilor nostri"

, a declarat Raikkonen inaintea Marelui Premiu al Turciei.

"Nu-mi voi schimba abordarea. Este prea devreme sa ne gandim la altceva decat la o victorie. Vreau sa aduc acasa cat mai multe puncte posibil. Vreau sa concurez cu acest obiectiv in minte. Conducem campionatul, dar asta nu e important in acest moment; ceea ce conteaza este sa conducem la finalul sezonului. Daca vrem sa ramanem in frunte cel mai simplu mod este sa-i pastram pe ceilalti in spatele nostru in curse".

Finlandezul este in prezent lider in clasamentul pilotilor dupa victoria repurtata la Barcelona, iar Raikkonen este convins ca Ferrari pot face o figura frumoasa si in Turcia. "Nu avem niciun test dupa cursa de la Barcelona, dar pun pariu ca competitorii nostri au muncit din greu pentru a se pregati cat mai bine posibil pentru a ne bate la Istanbul", a adaugat el. "Dar nu sunt deloc ingrijorat: am muncit si sunt convins ca Ferrari pot fi foarte puternici acolo. Si daca ne uitam la celelalte circuite, cel de la Istanbul este foarte similar cu cel de la Sepang sau Sakhir, unde am fi putut castiga. Asta ne face sane gandim ca vom fi competitivi in acest weekend".