Ferrari nu vor utiliza noul nas in Turcia

Publicat miercuri, 07.05.2008 12:57 de Daniel Popescu

Ferrari au confirmat ca nu vor utiliza noul nas revolutionar in cursa de la Istanbul din acest weekend.

Scuderia a introdus un concept revolutionar in privinta nasului monopostului F2008, care i-a ajutat pe italieni sa se impuna fara emotii in Marele Premiu al Spaniei. Cu toate acestea, Ferrari au luat decizia sa nu foloseasca noul nas la Istanbul din cauza nivelului scazut al fortei de apasare aerodinamica caracteristic circuitului din Turcia.

"Speram sa ne mentinem in forma dupa victoriile de la ultimele doua curse de aici de la Istanbul si de la ultimele trei victorii consecutive din acest sezon", a declarat managerul echipei, Luca Baldisserri. "Masinile folosite de Kimi Raikkonen si Felipe Massa au in principiu aceleasi specificatii cu cele utilizate in Spania, cu exceptia faptului ca la Istanbul nu vom folosi noul nas.

Acest lucru se intampla pentru ca solutia aceasta este mult mai eficienta la nivele medii si inalte ale fortei de apasare aerodinamica, pe cand Turcia solicita nivele scazute ale fortei de apasare aerodinamica. Noul nas a lucrat foarte bine, dar asa cum am spus cand am debutat cu el la Barcelona, il vom utiliza numai pe circuitele care ne pot avantaja mai mult decat componenta conventionala".