Davidson spera sa ramana in Formula 1

Publicat miercuri, 07.05.2008 13:17 de Daniel Popescu

Anthony Davidson spera sa mai concureze in viitorul apropiat in Formula 1, chiar daca Super Aguri s-au retras din competitie din cauza problemelor financiare.

Dupa mai multi ani petrecuti ca pilot de teste la Honda, Davidson a obtinut un post de pilot titular la satelitul Super Aguri cu doi ani in urma. Micuta echipa japoneza a fost insa nevoita sa se retraga din Formula 1 din cauza problemelor financiare, astfel incat englezul este in prezent somer. Totusi, el spera ca in viitorul apropiat sa aiba din nou oportunitatea de a concura in F1.

"Sunt increzator in abilitatile mele in spatele volanului si sunt sigur ca lucrurile vor fi mai bune pentru mine in viitorul apropiat", a declarat Davidson pentru BBC. Mai mult, el spune ca va refuza ofertele care vor aparea din alte competitii cum ar fi A1GP pentru ca vrea sa ramana apropae de F1.

"Aceasta este prioritatea mea in acest moment si pentru viitor. Asta trebuie sa fac si pentru asta sunt antrenat. vreau sa ma concentrez si sa obtin o sansa, deorece nu cred ca am terminat treaba in Formula 1. Incepi sa realizezi cat de mult iubesti Formula 1 doar atunci cand nu mai ai parte de ea. Niciodata nu poti sa stii ce se va intampla".

Davidson este ingrijorat de perioada prin care trece Formula 1 si crede ca in aceasta competitie pot concura doar echipele sprijinite de un constructor de talie mondiala. "Echipele private nu mai pot supravietui", a adaugat el.