Raikkonen şi Williams neagă negocirile pentru sezonul 2012

Publicat vineri, 23.09.2011 10:31 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen este interesat să concureze pentru Williams, iar echipa analizează propunerea, potrivit postului de televiziune BBC. Cele două părţi neagă însă negocierile.

Kimi Raikkonen a revenit în centrul atenţiei cu ocazia Marelui Premiu al statului Singapore de la finalul acestei săptămâni.

După ce publicaţia finlandeza MTV3 a dezvăluit că fostul campion mondial a efectuat recent o vizită la sediul Williams, postul de televiziune BBC susţine că pilotul este dornic să revină în Formula 1 la echipa britanică începând din sezonul 2012. Williams analizează această propunere, însă britanicii ar putea fi sceptici în privinţa unui acord întrucât încearcă să găsească un pilot care să aducă bani prin intermediul sponsorilor.

Williams a confirmat că Raikkonen a efectuat o vizită la sediul echipei, însă ambele părţi au negat vehement orice negocieri privind semnarea unui contract pentru sezonul următor al Formulei 1.

Toto Wolff, unul dintre acţionarii Williams, susţine că presa nu ar trebui să tragă concluzii pripite după o simplă vizită a unui pilot. "Este firesc ca atât Kimi, cât şi noi, să explorăm posibilităţile pentru anul viitor, dar în prezent nu se desfăşoară negocieri serioase. Nu aş ajunge la concluzii pripite pe baza vizitei", a declarat omul de afaceri pentru MTV3.

Între timp, Steve Robertson, managerul finlandezului, susţine că pilotul pe care îl reprezintă nu negociază cu nicio echipă de Formula 1. "Toate opţiunile pentru anul viitor sunt deschise: raliuri, NASCAR, Formula 1. Până acum nu avem niciun comentariu de făcut, pentru că nu s-a luat nicio decizie. Nu comentam nimic, nu negociem cu nicio echipă", a declarat Robertson pentru MTV3.

Raikkonen a fost exclus din Campionatul Mondial de Raliuri din cauza absenţei de la Raliul Australiei şi, potrivit unor declaraţii făcute la începutul lunii, este dornic să revină în Formula 1. Între timp, Williams caută un înlocuitor pentru Rubens Barrichello care să beneficieze însă de sprijinul unor sponsori care să contribuie la bugetul limitat al echipei.

Via | BBC Sport | MTV3 | MTV3

  • barichelu, vineri, 23.09.2011 10:39

    mai bine-si recunosc greseala si-l aduc inapoi pe hulkenberg

  • Williams, vineri, 23.09.2011 10:43

    Hulk e cea mai buna solutie.

  • Magda, vineri, 23.09.2011 11:07

    Finlandezul negociaza la cate curse de F1 sa participe..cam asa a facut si in WRC de unde tocmai a fost exclus!

  • ionion01, vineri, 23.09.2011 11:48
    Magda, Daniel

    Kimi a fost exclus din clasament! Poate si va participa in continuare la curse fara sa fie insa in clasamentul general al WRC....E ceva administrativ total neimportant avand in vedere bugetul si posibilitatile de clasare.... .Se repeta aici cu obstinatie: a fost exclus!!!Parca ar fi fost prins dopat sau furand rotile lui Leob....

  • Magda, vineri, 23.09.2011 12:20
    ionion

    Denota totala lipsa de seriozitate!Se inscrie dar nu participa la cursele WRC.Bine ca are buget pt prostiile din Nascar si alte asemenea trasnai!Nicio echipa de F1 nu-l mai baga in seama, mai ales ca pretentii financiare are o gramada!