Raikkonen: "Vom reveni in forta la Montreal"

Publicat miercuri, 28.05.2008 10:45 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen sustine ca va reveni in forta in Marele Premiu al Canadei, dupa cursa ratata de la Monaco.

Pilotul Scuderiei Ferrari a plecat cu mana goala din Principat, in urma unei zile negre in care a suferit o penalizare "drive-through" si a cauzat un accident cu Adrian Sutil. In plus, finlandezul a pierdut sefia clasamentului general in fata lui Lewis Hamilton.

"Uneori lucrurile merg bine, iar alteori nu"

, a declarat Raikkonen referindu-se la cursa de duminica. "Dar ce ni s-a intamplat noua la Monaco nu putea fi prevazut. Am plecat de la Monaco cu mana goala. Totul a mers prost. Dar niciodata nu ma uit inapoi pentru ca nu poti schimba lucrurile din trecut".

"Acum putem doar sa analizam cauzele care au produs acest rezultat si trebuie sa facem in asa fel incat astfel de lucruri sa nu se repete. Imi pare rau pentru ce s-a intamplat cu Sutil, dar astfel de lucruri se intampla in curse".

Desi Hamilton a preluat conducerea in clasamentul pilotilor, Raikkonen nu este deloc ingrijorat si sustine ca va reveni in forta la Montreal, peste doua saptamani. "Chiar daca nu am castigat puncte in ultima cursa si am pierdut primul loc in clasament, nu este sfarsitul lumii", a punctat Raikkonen. "Anul trecut eram intr-o situatie mult mai proasta. Acum trebuie sa mergem la Montreal si sa revenim. Este un oras frumos si sunt convins ca vom avea o masina mai buna decat anul trecut. In mod traditional, Canada este o cursa buna pentru Ferrari si sper sa continuam aceasta traditie. Este posibil sa avem si acolo o cursa ciudata, pentru ca sunt sanse mari ca safety car-ul sa intre pe pista, dar suntem pregatiti pentru orice situatie".