Red Bull, multumiti de progresele din 2008

Publicat marţi, 20.05.2008 09:42 de Daniel Popescu

Seful Red Bull, Christian Horner, a laudat performantele echipei sale din acest debut de sezon.

Horner crede ca Red Bull au progresat in mod vizibil fata de sezonul trecut, insa admite ca lupta pentru locul 4 in clasamentul constructorilor este foarte dificila.

"In general, am facut un pas semnificativ in fata fata de anul trecut, atat in privinta performantelor cat si in privinta fiabilitatii"

, a declarat Horner, a carui echipa ocupa in prezent locul 5 in clasament. "Lupta pentru locul 4 in clasament este mai intensa ca niciodata, rivalii nostri principali fiind Renault, Toyota, Williams si, ocazional, Honda. Am vazut in ultimele 3-4 curse ca suntem foarte competitivi comparativ cu Renault, iar Mark Webber si Fernando Alonso au facut cateva curse bune".

Declaratiile lui Horner sunt confirmate si de rezultatele de pe pista, Red Bull castigand 10 puncte in primele cinci curse ale anului. Mai mult decat atat, Mark Webber a castigat pana in prezent mai multe puncte decat in intreg sezonul 2007.

Inclusiv directorul tehnic al team-ului, Adrian Newey, a marturisit ca performantele monopostului RB4 din acest an fost peste asteptari, desi oficialul admite ca mai este loc pentru viitoare imbunatatiri. "In general, suntem multumiti ca masina s-a ridicat mai sus de pretentiile noastre", a precizat el. "Una dintre zonele in care avem probleme este tractiunea si muncim din greu pentru a afla de ce. In afara de asta, pachetul are in mare masura performante la care ne asteptam. In privinta aerodinamicii suntem de asemenea in target. Anul trecut ne-am chinuit cu corelarea datelor dintre tunelul de vant si rezultatele de pe pista, dar anul acesta este mult mai bun in aceasta privinta. Mai sunt cateva diferente pe care trebuie sa le eliminam, dar sunt mai putin importante decat anul trecut".

  • andrei_salomie, marţi, 20.05.2008 10:47
    puncte

    horner a luat si el puncte nu? eu nu le-am primit am primit doar pe webber si red bull de ce?

  • lord vader, marţi, 20.05.2008 12:29
    nu-ti bate capul...

    nici cele pt Domenicali nu au venit inca din 12 mai :))) Si nici un comentariu de la admin....