Red Bull: "Ricciardo trebuie să furnizeze rezultate de la jumătatea sezonului 2014"

Publicat marţi, 03.09.2013 16:30 de Daniel Popescu

Red Bull se aşteaptă ca Daniel Ricciardo să ajute echipa să câştige titlul constructorilor anul viitor începând cu a doua jumătate a sezonului.

Daniel Ricciardo va avea doar o jumătate de sezon la dispoziţie pentru a se acomoda la cerinţele pe care le are o echipă de talia Red Bull Racing.

Consultantul Helmut Marko a dezvăluit că australianul trebuie să ajute echipa să-şi asigure anul viitor un nou titlu de campioană a constructorilor începând cu a doua jumătate a campionatului.

“Trebuie să pună presiune pe Sebastian Vettel cel târziu la jumătatea sezonului 2014, trebuie să fie un adevărat jucător de echipă şi trebuie să furnizeze toate lucrurile pe care le creează noile reguli pentru sezonul 2014”, a declarat austriacul citat de publicaţia Autosport.

Presa internaţională speculează că unul dintre motivele alegerii lui Ricciardo în detrimentul lui Kimi Raikkonen este posibilitatea lui Vettel de a rămâne pilotul numărul 1 al echipei.

Previzibil pentru o echipă care a negat în permanenţă existenţa unei ierarhii intre german şi actualul său coechipier Mark Webber, Red Bull insistă că Vettel nu va fi pilotul numărul 1 nici după sosirea lui Ricciardo. În plus, şeful Christian Horner anticipează că australianul va produce câteva surprize majore pe parcursul sezonului următor.

“Ambii piloţi vor avea aceeaşi oportunitate şi acelaşi echipament, dar în mod natural va exista o anumită ordine determinată de pilotul care va fi în fruntea pistei. Ricciardo este foarte rapid, iar Vettel este cel mai bun în acest moment. Este foarte dificil să fii coechipierul lui Vettel, iar asta va fi o surpriză mare pentru Ricciardo. Dar cred că oamenii vor fi surprinşi de ritmul pe care îl va avea Ricciardo”, a precizat el.

Via Autosport, ESPNF1

  • MB, marţi, 03.09.2013 16:55

    Ambii piloţi vor avea aceeaşi oportunitate şi acelaşi echipament, dar în mod natural va exista o anumită ordine determinată de vitelul care va fi în frunte. Ricciardo trebuie să furnizeze rezultate de la jumătatea sezonului 2014 pentru ca altfel i-ar lua puncte bune lui Vettel si iar ne-ar tipa ala in casti "...so, do something!!!". :))

  • ferr, marţi, 03.09.2013 19:23

    Sunt curios daca si asta va rata startul cand se va afla in fata lui Vettel la start? Sau probleme cu Kers?