Red Bull: "Vom căuta alternative pentru motor dacă nu înregistrăm progrese cu Renault în trei luni"

Publicat miercuri, 02.04.2014 15:27 de Daniel Popescu

Red Bull Racing susţine că va cauta o alternativă pentru motoare în cazul în care Renault nu îmbunătăţeşte unitatea de propulsie în cel mult trei luni.

Parteneriatul dintre Red Bull Racing şi Renault urmează să expire doar la sfârşitul sezonului 2016, însă cvadrupla campioană mondială a început deja să pregătească terenul pentru o eventuală schimbare a furnizorului de motoare.

Helmut Marko, consultantul grupului Red Bull, afirmă că Renault are la dispoziţie cel mult trei luni pentru a îmbunătăţi performanţele motorului, în caz contrar urmând să caute alternative.

"Dacă nu există o îmbunătăţire vizibilă în două sau trei luni, cu siguranţă vom vorbi despre o alternativă", a declarat el pentru publicaţia germană Bild.

Red Bull Racing a înregistrat progrese comparativ cu testele de iarnă, însă motorul Renault are un deficit de aproximativ 80 de cai putere comparativ cu unitatea furnizată de Mercedes. Marko nu a precizat dacă, în cazul unei despărţiri de Renault, Red Bull va căuta un alt furnizor de motoare sau îşi va construi propria unitate de propulsie, însă proprietarul Dietrich Mateschitz a afirmat recent că singura soluţie într-o astfel de situaţie ar fi realizarea unui motor propriu.

Până la remedierea problemelor de către Renault, Marko speră ca lupta dintre Lewis Hamilton şi Nico Rosberg să se intensifice atât de mult încât Red Bull să profite de un eventual conflict intern între cei doi. "Nu putem să punem cai putere suplimentari motorului, dar putem spera să existe probleme între Rosberg şi Hamilton şi să-i depăşim", a adăugat el.

Via GMM 

  • tare, miercuri, 02.04.2014 15:37

    Astia cred ca motoarele se inventeaza si se fac la fel ca o sticla de cico?

  • ferr1, miercuri, 02.04.2014 15:47

    Ce motor vor pune? Nissan? Nu-i vad luand motor de la Honda, atat timp cat Red Bull au sponsori pe cei de la Infiniti, iar Infiniti apartine de Nissan. De ce si-ar sustine Honda concurenta? Echipa in sine se numeste Infiniti Red Bull Racing. Mercedes, Ferrari - nici gand, poate sa le dea un motor la mana a doua :)) Poate BMW, poate vor dori sa-l sustina pe Sebica.

  • LEGO, miercuri, 02.04.2014 15:48

    trisorilor...la gara cu voi...cu toate manevrele voastre...iarasi vreti sa matrasiti campionatul....hotilor-FIA-trebuie sa intervina si sa penalizeze echipa RBR..pentru senzorul ala...dar si pentru alte lucruri-au trisat nonstop

  • Sumi, miercuri, 02.04.2014 15:51

    Pai daca tot sunt o firma de bauturi, poate vor inventa un motor Sprite cow - generator CSS for sprite sheets :)....

  • iceman, miercuri, 02.04.2014 15:59

    Red Bull se ocupe de finantare, altcineva de construit

  • iulianimi, miercuri, 02.04.2014 16:02

    ....oare cei de la red bull nu stiu ca nu poti castiga la nesfarsit??????????????

  • rsq, miercuri, 02.04.2014 16:03

    sa se roage sa isi rezolve probleme renault..ca alta alternativa nu cred ca au...nu se face un motor peste noapte....cel putin nu unul performant.... ...3 luni ?? au atata rabdare?? ...oricum nu se termina lumea daca vor iesi anul asta pe locul 2 3 ...la dezastrul pe carel.au avut in teste....sunt deja mult prea sus...unii ar zica ca...sunt norocosi.. io zic ca au totusi oameni f buni...

  • jumbo1974ro, miercuri, 02.04.2014 16:18

    Pentru care ati scris mai sus, amintiti-va ca unde redbull s-a implicat in sporturi, a cam iesit succes. Nu pentru ca au noroc ci pentru ca lucreaza cu oameni capabili. Admir Ferrari pentru ceea ce este, dar am si un vot de blam pentru ei, intrucat au cea mai lunga experienta in F1, cele mai mari facilitati, buget nelimitat pentru F1, avand fabrica in spate, si totusi in continuare nu se bat pentru locul 1, nu au cel mai puternic motor de pe grila. Cat despre Renault, de asemeni un mic vot de blam, intrucat este cel mai titrat constructor din F1, cu pe de parte cel mai scumpa unitate de propulsie furnizata, si totusi cea mai slaba? Suntem la inceputul unei noi ere in F1 si urmeaza sa vedem totusi cum evolueaza evenimentele, eu sunt convins ca vor mai fi surprize anul acesta.

  • ZZZ, miercuri, 02.04.2014 22:16

    Alaltaieri senzorul de carburant, ieri sunetul motoarez , azi motoarele Renault..În nici o luna ,RBR s-a plans ca pentru un sezon intreg

  • cipf1, miercuri, 02.04.2014 22:27

    Bravo Jumbo,ai punctat foarte bine. Pai voi vreti ca Redbull sa stea cu mainile in san si sa se uite la Mercedes cum castiga? Daca da or sa ajunga ca Ferrari si Mclaren care desi dispun de foarte,foarte multi bani plus de piloti de calibru,nu sunt in stare sa-i opreasca pe cei de la Redbul.Cei de la Redbull sunt trisori?Dar Ferrari cand a castigat cu Schumacher a trisat? Mercedes este singura echipa care a trisat pe fata fara nici un pic de rusine iar astazi se afla in frunte (MOMENTAN) datorita influentei prea mari pe care o are in formula 1.Toate schimbarile din regulament sau facut numai pentru a opri sirul de victorii a lui Redbull si pentru Mercedes.