Renault introduce o noua aripa fata la Melbourne

Publicat marţi, 23.03.2010 14:56 de Daniel Popescu

Renault va utiliza o aripa fata noua in Marele Premiu al Australiei, pe langa alte imbunatatiri aduse pentru aripa spate.

Renault a avut un debut modest de sezon in Bahrain, iar echipa a ratat prezenta in puncte dupa ce Robert Kubica a terminat doar pe locul 11, in timp ce Vitaly Petrov a abandonat in urma unor probleme tehnice.

Francezii spera sa revina in acest an in lupta pentru podiumuri, iar pentru imbunatatirea performantelor au decis sa introduca o noua aripa fata chiar de la a doua cursa a sezonului, ce va avea loc la finalul acestei saptamani pe circuitul Albert Park din Melbourne.

"Avem cateva parti noi pentru Melbourne, care ar trebui sa ne ofere mai multa performanta. Este vorba despre o noua aripa fata si o noua componenta pentru aripa spate, care vor imbunatati forta de apasare aerodinamica", a dezvaluit Alan Permane, seful inginerilor de cursa de la Renault F1.

Pe de alta parte, Renault a admis ca este in continuare deficitara la capitolul suspensii, insa update-urile din aceasta zona vor veni numai dupa desfasurarea catorva curse din acest sezon.

"Analizam toate zonele, dar nu este niciun secret ca forta de apasare aerodinamica face inca legea in Formula 1 si, cu cat aceasta este mai mare, cu atat mai bine. De asemenea, analizam remedierea unor slabiciuni din punct de vedere mecanic, dar acesta este un proiect pe termen lung si vor mai trece vateva curse inainte sa introducem update-uri pentru suspensii", a mai declarat Permane.

Marele Premiu al Australiei va avea loc in perioada 26-28 martie.

Via | Renault