Renault: "Masinile din 2009 vor produce un soc vizual"

Publicat vineri, 07.11.2008 10:14 de Daniel Popescu

Monoposturile de Formula 1 din 2009 vor produce un soc vizual in momentul in care vor fi dezvaluite, ca urmare a numeroaselor schimbari de ordin tehnic.

Sezonul 2009 va fi marcat de 3 elemente cu caracter de noutate pentru Formula 1. Pneurile slick vor fi reintroduse in Marele Circ, iar tehnologia KERS isi va face aparitia pentru prima oara.

Insa cel mai pregnant efect va fi determinat de modificarile regulamentului tehnic, noile reguli aerodinamice impunand o reconfigurare vizuala a masinii.

In principiu, aripa spate va fi mult mai mica, in timp ce aripa fata se va mari considerabil fata de 2008. Referindu-se la aceste aspecte, Alfonso Martinez, seful departamentului de aerodinamica al companiei Altran, care lucreaza pentru Renault la dezvoltarea monopostului din 2009, a caracterizat modificarilor drept socante din punct de vedere vizual. "Socul va fi imens cand veti vedea masinile", a declarat Matinez pentru publicatia spaniola Marca.

Principalul scop al acestor modificari radicale este imbunatatirea substantiala a sanselor de depasire in timpul curselor, insa Martinez este circumspect in privinta acestui amanunt. "Va exista in continuare un aer murdar in zona masinii, chiar daca va fi mai putin decat inainte", a explicat spaniolul.