Renault: "Trebuie sa imbunatatim aerodinamica"

Publicat marţi, 01.04.2008 12:16 de Daniel Popescu

Directorul departamentul de inginerie al echipei Renault, Pat Symonds, sustine ca echipa trebuie sa aduca imbunatatiri aerodinamice pentru urmatoarele curse.

Symonds spune insa problema trebuie abordata diferit fata de anul trecut, cand echipa avea probleme in corelarea datelor din tunelul de vant cu cele de pe pista.

"Exista o zona foarte importanta din punct de vedere al performantelor, iar aceasta este aerodinamica", explica Symonds. "Insa situatia este foarte diferita fata de anul trecut si cred ca acesta este un lucru bun, intrucat anul trecut performantele aerodinamice nu erau la nivelul scontat pentru ca am avut probleme in corelarea informatiilor din tunelul de vant cu cele de pe pista"

.

Fernando Alonso a reusit sa termine in puncte in primele doua curse ale noului sezon, monopostul R28 reprezentand un mare pas inainte fata de predecesorul sau, insa echipa este inca departe de performantele din 2005 si 2006, cand reusea sa le lupte de la egal la egal cu Ferrari si McLaren. Symonds admite ca pentru a recupera decalajul este foarte important ca intreaga echipa sa munceasca la capcitate maxima.

"Anul acesta corelarea este rezonabila, insa performanta aerodinamica nu este acolo unde ne-am dori. Cred ca acest lucru se datoreaza timpului pe care l-am pierdut pentru a corela aceste date", a adaugat Symonds.. Am incercat disperat sa recuperam distanta incepand foarte devreme munca la monopostul pentru 2008, dar este evident ca nu am recuperat in intregime. Ceea ce putem face acum este sa ne concentram pe imbunatatirea performantelor aerodinamice".

  • calinjv, marţi, 01.04.2008 16:26
    Trebuie sa faceti alta masina

    Bv Renault. Din postura de campioni ati ajuns echipa de umplutura. E si asta o performanta, nu oricine reuseste.