Situatia motoarelor pilotilor Red Bull

Publicat marţi, 01.04.2008 13:03 de Daniel Popescu

Fabrice Lom priveste cu incredere spre cursa din Bahrain si explica situatia motoarelor pentru cei doi piloti ai echipei, David Coulthard si Mark Webber.

David Coulthard va utiliza in Bahrain acelasi motor ca in Malaezia, insa Mark Webber va avea unul nou pentru aceasta cursa. In acest context, Lom admite ca acest lucru nu este foarte benefic pentru Red Bull.

"Motorul lui Coulthard este la a doua cursa, pentru ca am decis sa ii dotam monopostul cu unul nou dupa abandonul sau din Australia. In ceea ce il priveste pe Webber, el va avea un motor nou pentru Bahrain. Exista o mica problema prin prisma faptului ca cele doua motoare nu sunt sincronizate. Dar performanta unui motor nu este niciodata aceeasi si depinde daca este la prima utilizare sau la a doua cursa. Asta face comparatiile dintre cei piloti ai nostri mult mai dificile"

, a declarat Lom.

Oficialul Red Bull admite totodata ca aceasta implica mai multe dificultati in transportarea motoarelor pentru fiecare Grand Prix in parte, insa spera ca niciunul dintre piloti sa nu mai abandoneze pana la finalul sezonului.

"Din punct de vedere logistic, trebuie sa fim foarte atenti cand transportam un motor nou. In loc sa facem asta o data la doua curse, trebuie sa repetam procesul pentru fiecare Grand Prix. Dar, daca situatia ramane la fel pana la sfarsitul sezonului, voi fi incantat, pentru caasta ar insemna ca nu am abandonat in niciuna dintre curse", a incheiat Lom.

  • Icemanflavi, marţi, 01.04.2008 13:32
    RIP

    A murit prietenul si mentorul lui David Coulthard :(