Vasselon, optimist inaintea cursei din Bahrain

Publicat marţi, 01.04.2008 13:57 de Daniel Popescu

Managerul departamentului de sasiuri al echipei Toyota, Pascal Vasselon, este optimist ca japonezii pot inregistra performante bune in Bahrain.

Vasselon crede ca testele efectuate in tara asiatica in luna februarie vor avantaja intr-o mica masura performantele echipei in acest weekend.

"Am fost foarte incantat de testele din Bahrain din aceasta iarna din mai multe motive", a declarat Vasselon. "Am mers acolo pentru ca am avut parte de o vreme decenta. Chiar daca a fost foarte cald, temperaturile au fost rezonabile. In plus, circuitul reprezinta o combinatie interesanta de sectoare lente si viraje de viteza mare, asa ca am fost capabili sa facem progrese cu intregul pachet. A fost locul in care am facut un pas mare in privinta dezvoltarii monopostului F2008 in privinta setarilor. Suntem foarte optimisti in privinta cursei din Bahrain pentru ca avem un punct forte de plecare datorita acestor teste"

.

Oficialul francez admite ca franele sunt foarte solicitate in Bahrain, insa sustine ca echipele s-au obisnuit deja cu acest lucru. "Nu ar trebui sa mai fie o surpriza. Bahrain este un circuit foarte sever in privinta franelor, dar este ceva cu care echipele s-au obisnuit deja datorita simularilor efectuate. Se vede imediat ca Bahrain este in tiopul celor mai solicitante circuite pentru frane. Nu este cel mai dificil din calendar, Montral este peste el, dar totusi trebuie sa fim atenti la sistemul de racire", explica Vasselon.

El sustine, de asemenea, ca nisipul caracteristic desertului nu ar trebui sa produca mari probleme monoposturilor de Formula 1. "Cand Bahrain a fost introdus pentru prima oara in calendar in 2004, soarele si nisipul au reprezentat ingrijorari mari si probabil echipele au facut eforturi mari pentru a utiliza anumite filtre. Ne asteptam la o mare contaminare a pneurilor, dar nu cred ca asta a fost o mare problema", spune reprezentantul Toyota. "Cand am fost la Sakhir in februarie, pista era ok dupa o jumatate de zi si astfel putem spune ca nisipul si praful nu sunt probleme foarte mari".