Rosberg ameninta ca va pleca de la Williams in 2010

Publicat miercuri, 26.11.2008 10:23 de Daniel Popescu

Nico Rosberg a avertizat ca va parasi Williams la sfarsitul sezonului 2009, in cazul in care echipa nu va reusi sa termine constant in puncte in sezonul urmator.

Rosberg a admis ca este dezamagit de prestatia echipei sale din sezonul 2008, insa spune ca nu regreta faptul ca a ramas la Williams si in 2009.

Germanul spera ca, odata cu noul regulament tehnic al Formulei 1, britanicii vor reusi sa revina in randul echipelor de top din Marele Circ.

"Nu regret ca am ramas la Williams. Oricum, urma sa raman la Wiliams indiferent ce se intampla in acest an"

, a declarat el pentru site-ul oficial al Formulei 1. "Iar anul viitor masinile vor fi complet diferite pentru ca toata lumea porneste de la zero, asa ca va voi spune la jumatatea anului viitor daca regret sau nu. Ar fi fantastic ca echipa sa isi schimbe cursul".

"In toti acesti ani am construit masina in functie de ce am avut anul trecut, i-am copiat pe ceilalti si am incercat sa imbunatatim mai mult decat ei. Dar acum este un joc diferit pentru ca toata lumea porneste de la zero cu un concept complet nou. Si sper ca cei de la Williams sa profite de aceasta situatie. Asta ar fi grozav".

"Nu cer o masina care sa poata castiga titlul, ci doar o masina care sa-mi ofere oprtunitatea de a termina constant in puncte si cateva podiumuri care sa fie cireasa de pe tort. Cu siguranta exista sanse. Daca 2009 nu va merge asa cum sper eu, atunci evident ca imi voi regandi pozitia pentru 2010".

Germanul isi pusese mari sperante in sezonul 2008, mai ales dupa testele promitatoare din irna trecuta si dupa podiumul reusit in cursa inaugurala de la Melbourne. Totusi, chiar daca a acumulat doar 17 puncte in intregul sezon, Rosberg spune ca are incredere deplina in echipa sa.

"Cu siguranta nu mi-am pierdut increderea. Sunt inca foarte motivat si ar fi cel mai bine pentru mine daca as putea ajuta echipa sa obtina din nou rezultate bune. Va fi dificil sa revenim la zilele de glorie in situatia actuala, dar ar fi foarte frumos sa obtinem ceva succes. Sunt un pilot mai bun acum decat in orice alt moment al carierei mele. Am incredere in mine si sunt convins ca am ce imi trebuie pentru a fi un pilot de top. Trebuie doar sa am rabdare", a incheiat germanul.

  • radcargt08, miercuri, 26.11.2008 10:49
    FIRICEL zice :Neamtzul are dreptate

    Sezonul 08' fost slab Williams. un talent care sper ca nu va ramane plafonat..poate viitorul sezon va fii mai atractiv si spectaculos..hu..KERS....