Red Bull: "Testele nu vor fi afectate de lipsa lui Webber"

Publicat miercuri, 26.11.2008 10:06 de Daniel Popescu

Christian Horner sustine ca programul de teste al echipei Red Bull din aceasta iarna nu va fi afectat de absenta de pe circuit a lui Mark Webber, indisponibil in urma unui accident auto.

Webber va rata cea mai mare parte a testelor din aceasta iarna ca urmare a acidentului auto in care a fost implicat in weekendul trecut.

Australianul a fost operat la piciorul drept si isi va face revenirea, cel mai probabil, doar in luna martie, odata cu noul sezon de F1.

Cu toate acestea, seful Red Bull, Christian Horner, crede ca Sebastien Buemi si Sebastian Vettel se vor descurca si fara Webber.

"Am planuit sa participam doar la cel de-al doilea test de la Jerez (n.r - 15-17 decembrie) si il vom avea pe Buemi in prima zi si pe Vettel in urmatoarele zile. Daca exista un amanunt pozitiv in accidentul lui Webber, acesta este perioada in care s-a petrecut".

Horner a exclus posibilitatea ca David Coulthard sa testeze pentru Red Bull in aceasta iarna, dupa ce scotianul s-a retras din activitatea competitionala la capatul ultimei curse a sezonului. "Nu, David Coulthard are multe alte treburi in acest moment", a precizat Horner despre Coulthard.