Sanse mici pentru Indianapolis sa revina in F1

Publicat joi, 29.05.2008 16:26 de Daniel Popescu

Seful circuitului de la Indianapolis spune ca sansele unei noi curse de F1 pe taram american in 2009 sunt din ce in ce mai mici.

Tony George, managerul circuitului de la Indianapolis, spera ca Formula 1 sa gazduiasca Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii in 2009, insa avertizeaza ca are mai putin de doua luni la dispozitie pentru a-si duce planurile la bun sfarsit. Acesta spune ca nu poate astepta un raspuns din partea lui Bernie Ecclestone pana in luna august pentru a putea pregati corespunzator un asemenea eveniment.

"Sunt 50% sanse. Ultima conversatie a fost probabil in luna februarie. Pentru realizarea planurilor ar trebui sa stim foarte curand daca Indianapolis face parte din calendarul F1 pentru 2009. Cei din conduecerea F1 pot astepta pana in august, septembrie, octombrie pentru a anunta calendarul, dar asta nu este valabil si pentru noi".

George a mai precizat ca incerca sa faca proiectul rentabil si din punct de vedere financiar, anuntand ca o cursa la Indianapolis va avea loc numai cu sprijinul unui sponsor important. "Nu se va intampla pana cand nu vom avea mai mult sprijin comercial - un sponsor principal sau ceva de genul asta", a adaugat el.