Kubica: "BMW vor putea castiga o cursa"

Publicat joi, 29.05.2008 15:49 de Daniel Popescu

Robert Kubica este increzator ca BMW-Sauber vor avea posibilitatea sa castige o cursa pana la sfarsitul acestui sezon.

In primele curse ale acestui sezon BMW-Sauber au demonstrat ca pot concura de la egal la egal cu rivalii de la Ferrari si McLaren, iar Kubica a terminat de doua ori pe pozitia secunda. Totusi, pilotul polonez admite ca monopostul F1.08 trebuie sa mai castige cateva zecimi de secunda pentru a putea spera la o victorie.

"La Sepang am terminat pe locul 2 in spatele unui Ferrari, dar la aproape 20 de secunde distanta. La Monaco, inainte de ultima intrare a safety car-ului, eram la aproape 40 de secunde in urma lui Hamilton", a precizat Kubica pentru site-ul oficial al Formulei 1.

"Asta demonstreaza ca inca avem nevoie de cateva zecimi de secunda pentru a fi in pozitia de a castiga curse. Stiu ca echipa lucreaza chiar mai mult decat inainte si sunt increzator ca pana la sfarsitul sezonului voi avea sansa mea".

De asemenea, Kubica considera ca locul 2 ocupat la Monaco nu reprezinta adevarata forma a echipei BMW-sauber din acest moment. "De fapt, am observat ca asteptarile pentru rezultatul meu de la Monaco au fost prea mari", a adaugat el. "Analiza mea a fost ca, dupa trei podiumuri in primele trei curse, pozitia noastra la Monaco era mai buna decat in Spania sau Turcia, cand Ferrari si McLaren si-au impartit pozitiile pe podium. Nu cred ca podiumul meu de la Monaco reprezinta o inversare a acestui trend, pentru ca a trebuit sa muncesc foarte mult pentru acest rezultat, asa cum probabil a observat toata lumea".