Sauber nominalizează motorul Ferrari ca una dintre principalele slăbiciuni ale echipei

Publicat luni, 24.03.2014 16:50 de Daniel Popescu

Sauber considera ca unul dintre principalele puncte slabe ale monopostului pentru 2014 este motorul Ferrari, care nu se ridică la înălţimea performanţelor obţinute de Mercedes.

Sauber este una dintre cele numai patru echipe care nu a obţinut puncte în primul Mare Premiu al sezonului, desfăşurat la jumătatea lunii martie în Australia.

Adrian Sutil şi Esteban Gutierrez au demonstrat o fiabilitate bună a monoposturilor după ce au terminat pe locurile 12 şi, respectiv, 13, însă aceştia au fost primii depăşiţi cu un tur din urmă de câştigătorul Nico Rosberg.

Echipa elveţiană consideră însă că una dintre principalele explicaţii pentru acest parcurs modest este motorul furnizat de Ferrari, potrivit declaraţiilor făcute de şefa Monisha Kaltenborn.

"Ştim care sunt slăbiciunile noastre. Cu siguranţă avem ceva de recuperat în privinţa trenului de rulare, dar Ferrari îşi ia deja măsurile de precauţie şi pe parcursul următoarelor trei curse veţi vedea deja diferenţa", a declarat ea pentru publicaţia germană Auto Bild.

Presa italiană a identificat deja o parte din problemele noului motor dezvoltat de Ferrari. Potrivit surselor, motorul turbo V6 de 1.6 litri este prea greu şi nu dezvolta nivelul de putere aşteptat la turaţii maxime comparativ cu unitatea celor de la Mercedes.

Înainte de startul sezonului, Ferrari ra însă creditată cu trei inovaţii la motor: un sistem de răcire format din tuburi din micro-fibre de titan cu un diametru intern de numai 0.2 milimetri în locul tradiţionalelor prize de aer, un sistem inovator care "colaborează" cu injecţia directă pentru a menţine o temperatură scăzută a motorului şi pentru a economisi consumul de carburant, dar şi eliminarea carcasei motorului.

Via GrandPrix247

  • 123, luni, 24.03.2014 17:26

    Ferrari :))) ahahahahahhaahaha

  • ingerulol, luni, 24.03.2014 18:02

    Daniele - aveam pretentii de la tine ! "motorul prea jos in spate" .... man ... esti pe langa - se refereau ca este prea jos ca nivel de putere la turatie mare (down on top end) . Ce-i drept ce-i de la Ferrari trebuie sa "tuneze" putin, dar nu stiu cum stau cu consumul ... Merz are mai multa experienta cu motoarele supraalimentate (au cateva tehnologii proprietare AMG foarte avansate) si la fel si Renault (cred ca sunt mai performanti (pe partea de motor Otto . Toyota o sa-i bata la cur pe toti daca-si fac bine temele , iar Ferrari ar putea cere ajutorul nemtilor de la BMW daca vor sa revina (unul dintre motoristii puristi care stiu ce si cum sa faca un motor corect si capabil)

  • pablo256r, luni, 24.03.2014 18:15

    Pai nu reiese deloc din declaratia sefei Sauber ca motorul Ferrari "nu se ridică la înălţimea performanţelor obţinute de Mercedes."!!!!!! "Cu siguranţă avem ceva de recuperat în privinţa trenului de rulare" iar Ferrari va avea imbunatatiri la motor. Atat si nimic mai mult. Sauber si in teste au fost considerabil mai lenti pe linia dreapta fata de ceilalti. Asa ca nu motorul e acolo problema!

  • joker, luni, 24.03.2014 22:09

    eu cred 100% ca principala cauza este motorul, sa vazt clar cu cei cu motoare mercedes si renaul au putere mai mare, sai dai la un ferrari 1.5-2 sec pe tur acolo clar este diferenta de putere chiar si in ani trecuti eu sunt convins ca motorul ferrari a fost mai slab la putere fata de mercedes si renaul. Ferrari din pacate si-a inlaturat fortat asi din maneca si anume pe MS,JT, RB, si au optat ca si romani pentru mascarici care vorbesc mult dar rezultate 0, acuma o platesc si o vor plati multi ani de acuma inainte, mai ales pentru ca ei nu prea se pricep la motoare turbo, mai ales sa fie si economice. Sun fan ferrari le doresc bafta dar nu au nici o sansa nici anul acesta , dupa parerea mea sunt cam a 5 putere in F1. bafta

  • luky, marţi, 25.03.2014 10:48

    cand am vazut prima poza cu motorul ferrari vara trecuta am zis waw, ce vechi/inapoiat pare fata de renault si mai ales fata de mercedes. Am zis ok, performant daca e, e in regula. Well, se pare ca nu e nici performant. Aparusera unele voci care luau apararea esteticului motorului ferrari, cum ca nu are nu stiu ce si ca e doar motorul (in poza) etc. Nu e bun (fata de cncurenta) si basta

  • @joker, marţi, 25.03.2014 10:50

    cine/ce este "renaul"?

  • danoe, marţi, 25.03.2014 11:20

    cum adica"Presa italiană a identificat"?pai formularea e de-a dreptul inepta....puterea motorului se transmite asfaltului printr-un sir de variabile,motorul fiind capatul lantulu,.si ei ce au identificat...ce?

  • ss76, marţi, 25.03.2014 12:25

    cei de la ferrari stiau de neperformanta motorului si deaia au incercat sa faca o echipa redutabila de piloti casa suplineasca acest lucru dar o sa le-o traga BOTTAS si MASSA de le merg fulgi ,iar RBR osa aiba o revenire spectaculosa pentru ca au cei mai buni ingineri din pacate fozta rosaa