Sauber, precaut in privinta unei victorii la Monaco

Publicat luni, 19.05.2008 12:02 de Daniel Popescu

Peter Sauber ramane precaut inaintea MP al statului Monaco, considerand ca sansele echipei sale de a castiga cursa nu sunt chiar atat de ridicate.

Elvetianul in varsta de 64 de ani a constatat ca optimismul in cadrul echipei BMW-Sauber este ridicat in urma performantelor ralizate in acest debut de sezon, numeroase persoane din Formula 1 sustinand ca germasnii ar putea obtine duminica prima victorie din istorie.

"Am citit ca Niki Lauda crede ca putem castiga acolo, iar asta pune presiune pe noi"

, a declarat Sauber pentru publicatia elvetiana Blick. "Robert Kubica si-a jucat si el rolul spunand dupa cursa de la Istanbul ca va merge bine la Monte Carlo".

BMW-Sauber au reusit in primele curse ale anului sa le ofere o replica pe masura rivalilor de la McLaren, urcand pe locul 2 in clasamentul constructorilor. Obiectivul echipei pentru acest sezon este obtinerea primei victorii din istorie, insa Sauber admite ca germanii trebuie sa ramana cu capul pe umeri. "Bineinteles ca sunt multumit ca un nou mod de gamndiore se dezvolta in cadrul echipei, dar nu trebuie sa ne supraevaluam asteptarile", a adaugat el.

BMW-Sauber au avut parte de o cursa dezamagitoare la Monaco anul trecut, cand Nick Heidfeld si Robert Kubica au terminat la un tur in spatele celor de la McLaren. Tocmai de aceea, Sauber crede ca echipa trebuie sa abordeze cursa cu respect pentru ceilalti. "Ne descurcam bine, avem multa incredere, dar in acelasi timp avem respect pentru misiunea pe care o avem", a incheiat elvetianul.

  • stefank13, luni, 19.05.2008 12:28
    Punctare

    Cand Fry de la Honda a fost acuzat ca din cauza lui Aguri au iesit din F1, Honda nu s-a depunctat pentru ca era CEO Honda, nu managerul echipei. Sauber nu mai are nici o legatura cu echipa de F1 BMW-Sauber, doar ca ii poarta numele. Dar totusi echipa este punctata pentru declatiile unui personaj care nu face parte din echipa.. Deci Honda de ce nu a fost depuncata?!??! Punctele de acorda pentru cele mai aberante motive...

  • daniel.popescu, luni, 19.05.2008 12:39
    @stefank13

    Peter Sauber este in continuare actionar al echipei de F1 BMW-Sauber, iar functia sa oficiala in cadrul team-ului este cea de consultant. Dupa cum vezi, Peter Sauber are inca multe legaturi cu echipa care ii poarta numele, fapt demonstrat si de modul in care vobeste despre BMW-sauber ("vom castiga", nu "vor castiga").