Button: "Monaco, o cursa foarte speciala"

Publicat luni, 19.05.2008 12:34 de Daniel Popescu

Honda Racing se pregatesc intens pentru Marele Premiu al statului Monaco, iar Jenson Button considera aceasta cursa drept una speciala.

Totusi, Button admite ca circuitele stradale de la Valencia si Singapore ii pot oferi o surprinza in acest sens.

"Monaco este un weekend cu adevarat special. Este complet diferit fata de orice alta locatie din calendar, chiar daca va fi interesant sa il comparam cu circuitele de la Valencia si Singapore"

, a declarat Button intr-un preview al echipei sale. "Intregul tur de la Monaco este o provocare continua si trebuie sa-ti mentii concentrarea pe fiecare dintre cele 78 de tururi".

Englezul crede ca secretul succesului la Monaco este sa nu iei in considerare barierele de protectie de pe marginea circuitului. "Cheia pentru un tur rapid este sa nu lasi barierele de protectie sa te intimideze, pentru ca ai nevoie de precizie pe acest circuit. Pentru a avea succes este foarte important sa ai o sesiunea de calificari buna si sa obtii cea mai buna pozitie posibil pe grila de start. Depasirile sunt foarte dificile pe parcursul cursei, asa ca trebuie sa ai un start bun".

Coechipierul sau, Rubens Barrichello, adauga ca aderenta mefcanica reprezinta de asemenea un factor esential la Monaco. "O aderenta mecanica buna reprezinta o cerinta fundamentala, combinata cu o forta de apasare aerodinamica cat mai mare", explica brazilianul. "Manevrarea masinii la viteze mici este cruciala pentru ca de obicei acesta este cel mai lent circuit din calendar, desi anul acesta Singapore ar putea fi cel mai lent. De asemenea, nu beneficiem de avantajul tractiunii controlate si sunt sigur ca va fi interesant".

La randul sau, seful echipei Honda, Ross Brawn, crede ca alegerea celor de la Bridgestone de a folosi pnurile super-soft este intemeiata. "Manevrabilitatea este foarte importanta la Monaco, cu atat de multe viraje lente unde pilotul trebuie sa aiba incredere in setarile masinii pentru a evita pierderea timpului la iesire, asa ca am muncit foarte mult la asta", a precizat britanicul. "De asemenea, am folosit la Paul Ricard pneurile super-soft iar in urma testelor avem indicatii ca acestea vor reactiona bine pe parcursul weekendului".

  • bobovis, luni, 19.05.2008 18:49
    ?????????@admin.........

    ..........Button: "Monaco, o cursa foarte speciala"..........daca spun iarasi chestia aia cu gramatica, va suparati pe mine..............