Schumacher contribuie la designul unei casti moto

Publicat luni, 12.05.2008 17:51 de Daniel Popescu

Michael Schumacher isi aduce contributia la designul unei casti pentru motociclete.

Desi s-a retras din activitatea competitionala la sfarsitul sezonului 2006, Michael Schumacher a ramas foarte aproape de sporturile cu motor si, in nenumarate randuri, a jucat rolul de pilot de teste ocazional pentru Scuderia Ferrari. In paralel, el a testat de cateva ori motociclete Ducati.

Desi diferentele dintre cele doua competitii sunt foarte mari, acestea au totusi un numitor comun: casca. Pe parcursul carierei sale de pilot de Formula 1, germanul a utilizat casti construite de Schuberth.

Recent, compania germana i-a solicitat ajutorul multiplului campion mondial in privinta designului unui nou produs destinat motociclistilor.

Astfel a luat nastere casca botezata Schuberth Race. Printre particularitatile acestei casti se numara greutatea scazuta si inovatiile tehnice, precum si cele menite sa asigure protectia motociclistului.

"Atentia la detaliu a fost intotdeauna importanta pentru mine si nu intentionez sa las ceva la voia intamplarii nici in viitor", explica Schumacher.

Pretul unei astfel de casti nu a fost inca dat publicitatii si va fi anuntat, cel mai probabil, in momentul in care produsul va fi lansat oficial pe piata.