Schumacher exclude un pole position la Sepang

Publicat vineri, 23.03.2012 13:01 de Daniel Popescu

Michael Schumacher a exclus posibilitatea de a obţine pole position-ul în Malaysia, în ciuda avantajelor de care se bucură monopostul Mercedes pe circuitul de la Sepang.

Circuitul de la Sepang beneficiază de două linii drepte foarte lungi, pe care Mercedes poate obţine un avantaj major în calificări datorită combinaţiei între sistemele DRS şi F-duct poziţionate pe aripa spate.

Potenţialul spor de viteză a condus la numeroase speculaţii cu privire la posibilitatea ca Mercedes să obţină un pole position în calificările de sâmbătă, însă Michael Schumacher a exclus această ipoteză.

În schimb, septuplul campion mondial susţine că în antrenamente a rulat în regim de cursă cu scopul de a identifica modalitatea prin care poate reduce degradarea pneurilor, o problemă cu care Mercedes s-a confruntat şi în Australia.

"Nu, nu aş fi atât de optimist să spun aşa ceva (n.r - că putem obţine pole position). Cred că vom lupta pentru a cincea poziţie. Am avut o zi bună. În privinţa regimului de cursă suntem destul de consistenţi, dar cât de mult valorează asta vom afla duminică. Am lucrat în regim de cursă. Nu cred că am văzut potenţialul maxim la vreo echipă. Sincer, bănuiesc că locul cinci sau şase este maximum pe care îl putem obţine sâmbătă", a declarat el.

Coechipierul său Nico Rosberg este de aceeaşi părere şi susţine că modul în care se va comporta monopostul în cursă este principala preocupare a echipei.

"Lucrăm pentru cursă, încercăm să îmbunătăţim prestaţia pentru cursă. A fost o zi foarte interesantă, în special cu pneurile. Este atât de cald, încât pneurile se supraîncălzesc. În calificări ar trebui să fim în regulă, cred că vom fi în apropierea poziţiilor de top. Asta nu reprezeinta o îngrijorare pentru noi, ci cursa. Ne-am ocupat de degradarea pneurilor şi vom avea probleme, dar toată lumea va avea probleme. Este important că ne-am descurcat puţin mai bine, dar nu ştiu cum ne-am descurcat comparativ cu ceilalţi", a precizat el.

Via | FIA

  • Andrei, vineri, 23.03.2012 13:06
    Schumacher e realist

    Dar daca sunt conditi mixte ar putea face o bucurie suporterilor sai. in conditii normale vad lupta stanse intre cei doi piloti mclaren. Supe concurs pe f1manaer.ro cu premii pe masura

  • ddorel, vineri, 23.03.2012 13:13
    M Schumacher

    Ar fi foarte frumos, poate daca ar fi si putina ploaie, care tot iar da avantaj...

  • rastafan2, vineri, 23.03.2012 15:44
    Teutonul e cerebral

    ...si poate ne face totusi o surpriza cu macar un loc 3 in cursa.

  • rastafan2, vineri, 23.03.2012 16:07
    Cu siguranta ploua

    ...zic meteorologii, si sper eu :D!