Schumacher, rezervat în privinţa şanselor la victorie

Publicat miercuri, 16.03.2011 11:46 de Daniel Popescu

Michael Schumacher consideră că Mercedes este pregătită să lupte pentru primele poziţii, însă este rezervat în privinţa şanselor de a obţine victorii în acest sezon.

Mercedes GP a introdus o serie de update-uri în ultima sesiune de teste de pe circuitul de la Barcelona, în urma cărora Nico Rosberg şi-a exprimat satisfacţia privind progresele înregistrate.

Opinia este susţinută inclusiv de Michael Schumacher, care este încrezător că Mercedes GP va fi una dintre echipele de top în acest sezon. Totuşi, germanul crede că numai după câteva curse va putea trage o concluzie privind potenţialul de victorii al noului monopost W02.

"Mergem în direcţia potrivită. Ar trebui să fim într-o poziţie bună în acest an. Dar dacă avem deja un monopost capabil de victorii trebuie să aşteptăm câteva curse. Oricum, cu această maşină vom fi capabili să luptăm pentru primele poziţii şi asta este o veste bună. Echipa a făcut o treabă grozavă", a declarat el pentru agenţia germană de presă SID.

Privind spre sezonul următor, Schumacher consideră că Sebastian Vettel este favoritul natural în acest an, datorită titlului mondial cucerit în 2010 şi a rezultatelor obţinute în teste de Red Bull. "Red Bull pare foarte puternică şi, prin urmare, Sebastian este favorit în acest sezon", a adăugat el.

Schumacher se află în faţa celui de-al doilea sezon de la revenirea în Formula 1 şi este încrezător că poate înregistra progrese după un sezon 2010 în care a avut nevoie de o lungă perioadă de acomodare la noul regulament, fundamental diferit comparativ cu 2006, anul în care s-a retras de la Ferrari.

"Niciodată nu m-am gândit că voi reveni după trei ani şi că totul va fi la fel ca înainte. Sunt realist. Este adevărat că aclimatizarea a durat mai mult decât speram, dar întotdeauna am fost clar că va fi dificil şi că nu exista o garanţie a succesului. Sunt genul care este încurajat de provocări. Vorbim despre un sport foarte complex şi competitiv care se schimbă mereu, aşa că nu te poţi aştepta ca lucrurile să decurgă aşa cum îţi doreşti. Este important să rămâi puternic şi concentrat pe munca. Am făcut asta şi sunt convins că Mercedes va deveni un candidat la titlu", a încheiat septuplul campion mondial.

Via | Autosport

  • RED_BARON, miercuri, 16.03.2011 11:59
    "Welcome to the Machine"

    The Winning Machine is back! by Pink Floyd

  • diesel08, miercuri, 16.03.2011 12:24
    Mercedes

    Ar fi fost catastrofal pentru Mercedes ca dupa abandonarea sezonului 2010 in favoarea dezvoltarii unui monopost performant in 2011 sa nu reuseasca avand in componenta echipei un Brawn si un Schumacher si un buget pe masura. Vom vedea unde se afla Michael cu adevarat si daca va reusi sa-l invinga pe Rosberg. Personal sunt convins ca tanarul Rosberg va fi o surpriza placuta in 2011.

  • MGP, miercuri, 16.03.2011 12:26
    MSch

    prin aceasta "revenire" a atras atentia tuturor. E posibil ca sa mai aduca ceva sponsori...

  • RED_BARON, miercuri, 16.03.2011 13:06
    Daniel...

    ...multumim pt coloana cu stiri similare!

  • coman_norbert, miercuri, 16.03.2011 13:44
    Schumacher, un om cu capul pe umeri!

    Bravo campionule, suntem alături de tine. Cu toate că mai sufăr din când în când, "baronul roșu" este argintiu. Am fost obișnuiți cu mașina roșie, dar casca rămâne roșie și, mai mult, "avionul" este german. :) @RED_BARON Salut gusturile muzicale... Wish You Where Here.

  • ccmax, miercuri, 16.03.2011 16:22
    @ coman_norbert

    Ca sa vorbesc pe aceiazi linie, MSC are "High hopes" si sper sa nu devina "Comfortably numb" :)))

  • diesel08, miercuri, 16.03.2011 18:36
    Floyd

    Ca tot vad cunoscatori de Floyd, ceea ce ma bucura foarte tare, o sa dedic un "Hey you" tuturor iubitorilor de F1 de pe acest site.