Senna: "Mi s-a implinit visul vietii mele"

Publicat marţi, 18.11.2008 13:10 de Daniel Popescu

Bruno Senna spune ca visul de a pilota un monopost de Formula 1 i s-a implinit luni, in cadrul testelor efectuate pentru Honda Racing la Barcelona.

Bruno Senna, nepotul regretatului Ayrton Senna, a primit sansa de a testa monopostul Honda in perspectiva unui loc la echipa in sezonul 2009.

Brazilianul s-a declarat incantat de oportunitatea oferita de echipa japoneza si spune ca visul sau s-a implinit.

"Prima zi din primul meu test in Formula 1 a fost momentul important care ma asteptam sa fie. M-am si distrat foarte mult si m-am simtit bine"

, a declarat brazilianul, care a stabilit luni al 15-lea timp al zilei. "Dimineata m-am concentrat sa ma pregatesc cat mai bine pentru sansa mea. Am ascultat echipa prin radio si am invatat cum lucreaza baietii. Am fost foarte calm, dar in primul tur am simtit cu adevarat importanta momentului. Este o oportunitate speciala si una care a reprezentat visul vietii mele".

Senna se lupta cu pilotul de teste al echipei Renault, Lucas di Grassi, pentru un loc la Honda in 2009, insa spune ca nu s-a gandit deloc la acest lucru in testelor de luni.

"Echipa a fost grozava si m-a lasat sa-mi gasesc nivelul, dar la finalul celei de-a doua iesiri pe pista ma simteam ca acasa in masina", a adaugat el. "Am fost multe senzatii noi, puterea motorului si aerodinamica sunt foarte diferite comparativ cu monopostul de GP2. Am nevoie de cateva ajustari pentru a ma simti pe deplin confortabil miercuri in masina, dar in general ma simt bine. Evident, ziua mea completa pe pista este cea care va conta, dar sunt multumit de ce am obtinut luni si cu cat voi face mai multe tururi, cu atat sper sa fiu mai rapid. A fost o zi grozava pentru mine si sunt recunoscator echipei Honda pentru ca a facut acest lucru posibil".

Senna a fost cu peste o secunda mai rapid in prima zi de teste de la Barcelona fata de rivalul si conationalul sau, Lucas di Grassi. Testele de la Barcelona continua si marti, iar Automarket.ro va va tine permanent la curent cu ultimele noutati.