Soarta lui Mosley se va decide pe 3 iunie

Publicat miercuri, 09.04.2008 17:55 de Daniel Popescu

Reprezentantii FIA vor vota pe data de 3 iunie daca Max Mosley va ramane sau nu in functia de presedinte al FIA.

Federatia Internationala de Automobilsm (FIA) a emis un comunicat de presa in care anunta ca intalnirea extraordinara a tuturor membrilor FIA a fost programata pentru data de 3 iunie 2008 la Paris. De asemenea, forul mondial a confirmat ca in cadrul intalnirii se va supune la vot secret daca Max Mosley poate ramane in functie in urma scandalului sexual in care a fost implicat.

"FIA poate confirma ca membri Senatului FIA au aprobat in unanimitate propunerea presedintelui FIA de a organiza o intalnire extraordinara in urma relatarilor din presa legate de viata sa personala. Intalnirea va avea loc la Paris pe data de 3 iunie. Intalnirea va include si un vot secret de incredere", se arata in comunicatul de presa al FIA.

Dupa ce Mosley a cerut convocarea unei intalniri extraordinare a FIA, mai multi constructori din Formula 1 si asociatii de motorsport din intreaga lume au cerut demisia presedintelui FIA. Printre acestea se numara BMW, Mercedes, Honda, Toyota, precum si Federatiile de motorsport din Statele Unite, Olanda, Germania, Canada, Austria si Noua Zeelanda.

Cu toate acestea, presedintele FIA, Max Mosley, a dezvaluit ca nu intentioneaza sa renunte la functia pe care o detine, considerand ca relatarile din presa britanica au fost denaturate. De altfel, oficialul britanic a actionat in judecata publicatia News of the World, cazul urmand sa se judece cel mai probabil in luna iulie.