Alonso explica de ce a plecat de la McLaren

Publicat joi, 10.04.2008 12:18 de Daniel Popescu

Fernando Alonso sustine ca a parasit McLaren Mercedes la sfarsitul anului trecut pentru ca echipa anglo-germana nu este una care sa triumfe in Formula 1.

Dublul campion mondial spune ca Renault este o optiune mult mai buna pentru el, pentru ca francezii au avut rezultate mult mai bune in ultimii ani.

"McLaren arata ca o echipa castigatoare, dar de fapt nu sunt. Unele echipe sunt capabile sa construiasca masini bune. Ei par sa fie castigatori, dar de fapt nu sunt, iar un exemplu in acest sens este McLaren"

, a spus Alonso.

"Nu au castigat niciun titlu in ultimii ani, asa ca prefer sa fiu la Renault, care in aceeasi periaoda a castigat doua titluri monduiale la piloti si doua la constructori. As fi putut pleca la multe alte echipe, dar in cele din Renault pare alegerea corecta, cu experienta, care poate face o masina buna si poate castiga curse".

Alonso a repetat faptul ca in 2009 vrea sa concureze pentru o echipa capabila sa castige curse si spera ca aceasta sa fie Renault. "Anul viitor vreau sa fiu la o echipa care poate castiga. In acest moment cred ca va fi Renault, pentru ca pana la sfarsitul sezonului vom rezolva o mare parte din deficiente si putem face un nou pas inainte pentru sezonul urmator", a adaugat spaniolul.

  • markedd, joi, 10.04.2008 12:43
    Vai, Alonso!!

    Pacat de tine ca nu recunosti de ce ai plecat intr-adevar de la McLaren. O stie toata lumea numai tu incerci sa gasesti tot felul de scuze si motive. Recunoaste odata ca ti-a fost frica sa nu te mai bata inca o data Hamilton de aceea ai plecat inapoi la echipa de top Renault. Vom vedea la sfarsitul sezonului care echipa este mai competitiva dintre McLaren si Renault si apoi mai vorbim.

  • joana, joi, 10.04.2008 12:57
    aiurea

    ma scuzati,alonso nu a fost batut de hamilton,desi a fost lasat de o parte in favoarea acestuia.si daca tot veni vorba,hamilton ce mai face?arata din ce in ce mai mult cit de bun este!?daca imi amintesc bine,alonso a cistigat doua titluri mondiale cu renault sau ma insel?cine contesta valoarea lui habar nu are de f1.

  • calinjv, joi, 10.04.2008 13:14
    Naspa

    Total nerealist si lipsit de fair-play ce spune Alonso aici. Demonstreaza ca este un pilot care simte ca-i fuge pamantul de sub picioare.

  • PeZz, joi, 10.04.2008 13:51
    nu vei mai avea sansa.....

    pacat de el a plecat de la cea mai buna echipa....pe langa ca a plecat este si dobitoc renault sunt pe val saracii cat despre alonso nu stiu daca va mai castiga un titlu in viata lui la mclaren avea sanse dar asa ..........

  • hakkinen, joi, 10.04.2008 14:12
    aici da dovada de lasitate

    Nu mi se pare corect ceea ce spune Alonso despre McLaren,a fost foarte aproape sa castige al treilea titlu la ei si sa nu uitam ca in 2005 a castigat campionatul cu mare noroc in fata lui Kimi,acesta a abandonat de 3 ori cand conducea cursele (o data chiar in ultimul tur cand i-a zburat roata)si a fost retrogradat de 3 ori pt schimb de motor 10 pozitii.....

  • marianescu, joi, 10.04.2008 14:13
    Sa fie CLAR...

    ...nu minimalizeaza nimeni valoarea lui Alonso CA SI PILOT (nu ca om!), dar Hamilton chiar l-a batut anul trecut si nu numai o data!

  • markedd, joi, 10.04.2008 14:28
    Dupa cum vezi, Joana...

    ... nu sunt singurul care "vede" ce face Alonso prin declaratiile sale. Nu a spus nimeni ca nu este un polit bun, insa afirmatia lui ca a lasat McLaren deoarece nu s-a putu bate pt victorii si pt a castiga campionatul sunt aberatii ale spaniolului pt a ascunde adevaratul motiv.

  • bogdanbg, joi, 10.04.2008 21:34
    bai ,,, ce ,, de debitati , ce le stiti voi pe Toate ...

    Pai ma voi ,,, care comentati p' aci ...,,si care credeti k Alonso "spune aberatii" !? si alte alea ,,, anu trecut v-ati uitat la tenis cred nici decum la F1 ,,,, poate ar trebuii sa stiti si voi ca PENTRU a cistiga si pentru a fi rapid ,, intotdeauna trebuie sa ai si sprijinul celor din jur ,, de ex. echipa ,, pentru a avea o masina rapida trebuie ca mecanicii sa faca tot posibilul ,, si cel mai important pilotii sa fie egali , nu favorizati ca unu Hamil. de Tata Dennis ,,,Asa ca mai conteaza si alte idei ,,care chiar sunt adevarate ,, in afara de ce cred unii.. Daca ati avea un Loc De Munca unde nu v-ar mai placea sa lucrati , unde nimeni n-ar vrea sa aiba de aface cu tine si nu te-ar ajuta cu nimic in lume ,,, ce ati face,,, OARE .!!! Asa si cu Alonso ... A luat decizia corecta ,, si o sa vedeti peste ceva timp De cE ...

  • bogdanbg, joi, 10.04.2008 21:39
    ..........

    si mai lasati draq motivele astea ,, de Hamil. vs. Alonso ,,,,,,,, ca-s vechi ... si Fumate toate ,,, ce se vede acuma ie insa lipsa muncii lui Alonso la Mcclaren si e clar evidentiata pe zi ce trece ....

  • joana, joi, 10.04.2008 22:11
    pt.markedd

    hei,eu nu ma cert cu nimeni imi spun doar parerea.cine s-a uitat anul trecut la f1 stie de ce a plecat alonso.nu au fost cinstiti cu el si nu l-au sustinut deloc in favoarea lui hamilton si nu e corect avind in vedere valoarea lui ca pilot.nici unul dintre voi nu ar fi ramas la acea echipa in asemenea conditii,sau...?ce spune el e cu totul altceva,are si el mindria lui.