SUA si Africa de Sud vor sa revina in Formula 1

Publicat miercuri, 09.04.2008 16:09 de Daniel Popescu

Statele Unite si Africa de Sud si-au anuntat intentiile de a gazdui curse de Formula 1 in viitorul apropiat.

Presedintele circuitului de la Indianapolis, Joie Chitwood, a confirmat ca ar fi incantat ca Formula 1 sa revina pe taram american, desi discutiile dintre Tony George, CEO-ul de la Indianapolis, si Bernie Ecclestone au esuat in tentativa de a aduce F1 in SUA din 2009.

Indianapolis se pregateste de gazduirea unei curse de MotoGP, iar Chitwood a dezvaluit ca a ramas in contact cu oficiali ai FIA pentru ca F1 sa revina in viitor.

"Nu am vrut sa facem nicio schimbare care ar putea periclita gazduirea unei curse de F1. Usa este deschisa. Formula 1 este o competitie fenomenala si cred ca ar trebui sa revina in America. Poate va reveni intr-o zi", a declarat Chitwood.

Americanii nu sunt insa singurii care doresc sa gazduiasca din nou curse de Formula 1. Astfel, mai multi investitori privati din Africa de Sud intentioneaza sa construiasca un circuit de Formula 1 in apropierea aeroportului din Cape Town.

Cu toate acestea, demersurile sunt ingreunate de guvernul local, care nu pare sa agreeze aceasta idee. In plus, se vehiculeaza ca politicienii locali nu doresc sa le ofere investitorilor terenul pe care acestia l-au solicitat pentru construirea circuitului.

Simon Grindrod, omul care se ocupa de acest proiect, spune ca este dezamagit de dezinteresul guvernului din Africa de Sud si admite ca investorii si-ar putea investi banii in alte proiecte.

Africa de Sud a gazduit ultimul Mare Premiu de Formula 1 la Johannesburg, in 1993.