Testul pentru tinerii piloţi va avea loc în perioada 15-18 noiembrie

Publicat marţi, 02.08.2011 17:03 de Daniel Popescu

Sesiunea de teste din acest an dedicată tinerilor piloţi va avea loc în perioada 15-18 noiembrie pe circuitul de la Abu Dhabi, la numai două zile după cursa din capitala Emiratelor Arabe Unite.

Reprezentaţii circuitului de la Abu Dhabi au confirmat că vor găzdui şi în acest an sesiunea de teste dedicată tinerilor piloţi care aspiră la un loc pe grila de start a Formulei 1.

Evaluarea va avea loc pe parcursul a patru zile în perioada 15-18 noiembrie şi va începe la numai două zile după cursa de Formula 1 de la Abu Dhabi.

"Suntem încântaţi să găzduim testele pentru tinerii piloţi. Am lucrat îndeaproape cu FOTA pentru a ne asigura că vor obţine zilele pe care le doresc. Sunt mândri să fim un circuit de teste şi aşteptam cu nerăbdare echipele să se bucure de facilităţi", a declarat Mark Hughes, directorul de operaţiuni al circuitului.

Programarea sesiunii de teste a fost incertă o lungă perioadă de timp din cauza faptului că în acest sezon Abu Dhabi nu mai găzduieşte ultima etapă a sezonului. Această oportunitate revine Braziliei, sezonul 2011 urmând să se încheie în 27 noiembrie.

Testul dedicat tinerilor piloţi a apărut în calendarul Formulei 1 după interzicerea testelor în timpul sezonului în 2009, pentru a oferi tinerelor talente şanse de a căpăta experienţă la volanul unui monopost de Formula 1.

Via | ESPNF1