Ungurii vor să reasfalteze circuitul de la Budapesta

Publicat marţi, 02.08.2011 17:32 de Daniel Popescu

Organizatorii Marelui Premiu al Ungariei intenţionează să reasfalteze circuitul şi să aducă îmbunatăţiri suplimentare pe parcursul următorilor doi ani.

Circuitul de la Hungaroring a atras nemulţumiri din partea mai multor piloţi la finalul cursei de la sfârşitul lunii iulie, criticile fiind generate în primul rând de lipsa de aderenţă atunci când pista a fost umedă din cauza ploii.

În plus, vopseaua folosită pentru marcaje nu a avut o compoziţie anti-derapantă, element care a accentuat deficitul de aderenţă. Pentru a remedia problemele, organizatorii intenţionează să reasfalteze complet circuitul pentru ediţia de anul viitor, însă aceştia au admis că au nevoie de fonduri din partea statului maghiar pentru a-şi duce planurile la bun sfârşit.

"Luptăm pentru asta. Avem un plan, dar este imposibil de realizat, aşa că avem nevoie de sprijin din partea statului. Dar reasfaltarea reprezintă doar minimum a ceea ce vrem să obţinem. Există planuri pentru câteva îmbunătăţiri majore în următorii doi ani care le vor arăta oamenilor cât de importante sunt sporturile cu motor în Ungaria", a declarat Zsolt Gyulay, preşedintele circuitului de la Hungaroring.

Organizatorii au contract cu Bernie Ecclestone pentru găzduirea Marelui Premiu al Ungariei până în sezonul 2016 inclusiv.

Via | Autosport