Theissen: "BMW este o echipa de top acum"

Publicat marţi, 15.04.2008 14:56 de Daniel Popescu

Mario Theissen sustine ca BMW-Sauber sunt una dintre cele trei echipe de top ale Formulei 1.

BMW-Sauber au inceput noul sezon cu rezultate foarte bune, reusind sa termine pe podium toate cursele din acest an. Mai mult, echipa a obtinut in Bahrain si primul pole position din istorie. Germanii sunt lideri in clasamentul constructorilor, ceea ce il face pe directorul de motorsport al BMW, Mario Theissen, sa spuna ca BMW-Sauber sunt una dintre cele trei echipe de top din Marele Circ.

"Anul trecut eram a treia putere din Formula 1, in spatele celor de la Ferrari si McLaren. Acum, dupa trei curse, suntem una dintre cele trei echipe de top. Asta este o diferenta semnificativa", a declarat Theissen pentru site-ul oficial al Formulei 1.

Cu toate acestea, Theissen crede ca este prea devreme pentru a afirma ca BMW-Sauber vor lupta pentru titlu in 2008. "Acesta este obiectivul, dar pentru o prognoza substantiala este prea devreme", a adaugat el. "In cursa de la Barcelona toate echipele vor utiliza pachete aerodinamice modificate, iar asta poate duce la schimbari in clasament".

BMW au avut numeroase probleme in testele de la inceputul iernii, iar Theissen a admis ca nu se astepta ca echipa sa obtina rezultate atat de bune. "Asta nu era prevazut, mai ales daca luam in considerare testul de la Valencia de la mijlocul lui ianuarie. Dar ne-am concentrat in continuare pe obiectivele noastre si am urmat planul. Au fost analizate cauzele si un pachet de masuri a fost adoptat. S-a dovedit un succes. Pole positionul din Bahrain reprezinta o noua piatra de hotar in eforturile noastre, iar faptul ca acest lucru s-a intamplat atat de repede reprezinta cireasa de pe tort", a mai precizat germanul.