Theissen: "Magny Cours, un semnal de trezire"

Publicat marţi, 24.06.2008 10:43 de Daniel Popescu

Mario Theissen crede ca rezultatele modeste inregistrate de BMW-Sauber la Magny Cours pot avea un impact pozitiv asupra echipei sale.

Directorul departamentului de motorsport al BMW, Mario Theissen, sustine ca esecul din Franta va reprezenta un semnal de trezire dupa victoria euforica de la Montreal.

"Pe parcursul weekendului, pachetul nostru nu a lucrat perfect. Inca de la antrenamente pilotii ne-au spus ca masina nu este la fel de manevrabila ca de obicei"

, a declarat Theissen pentru site-ul oficial al echipei.

"Am experimentat setarile si am schimbat pneurile hard cu cele soft si invers. Dar orice am incercat, progresul a fost limitat. Dar poate nu este atat de rau ca nivelul ridicat inregistrat la Montreal si nivelul scazut de la Magny Cours au venit unul dupa altul. Asta demonstreaza ca mai avem multe de facut. Marti incepem testele la Silverstone, locul urmatoarei curse de peste doua saptamani. Vrem ca acolo sa revenim la forma obisnuita".

Desi Nick Heidfeld a avut o prestatie sub asteptari, terminand cursa doar pe locul 13, Theissen vede si partile pozitive ale acestui weekend pentru german. "Evident, a fost o dezamagire pentru el sa termine pe locul 13 la Magny Cours", a adaugat el. "Pe de alta parte, Marele Premiu al Frantei a avut aspecte incurajatoare pentru Nick. A facut un pas major in fata folosind mai bine potentialul masinii in calificari. In Q2, el a fost cu numai 6 zecimi mai lent decat Kubica. Din pacate a ratat calificarea in primii 10".