Toyota: "2009 a fost cel mai bun sezon din istorie"

Publicat marţi, 03.11.2009 15:28 de Daniel Popescu

Toyota considera ca sezonul 2009 a fost cel mai bun din istoria echipei, in ciuda faptului ca nu si-a indeplinit obiectivul de a obtine prima victorie.

Toyota Racing a terminat sezonul 2009 pe locul 5 cu 59.5 puncte, de aproape trei ori mai putine decat cele obtinute de campioana Brawn GP.

Desi in sezonul 2005 terminase pe locul 4, oficialii echipei japoneze considera ca 2009 reprezinta cel mai bun an din istoria Toyota Racing, intrucat diferentele dintre echipe au fost mult mai mici decat in urma cu patru sezoane.

"In 2005 au dominat doua echipei - McLaren si Renault - iar monopostul nostru era cu 1.5 secunde pe tur mai lent. In acest sezon am fost la doua zecimi de secunda de lider in cele mai multe curse. In mai multe curse am venit cu o sansa buna de a castiga, ceea ce nu s-a mai intamplat inainte. Am avut posibilitatea de a fi in puncte la toate cursele, cu exceptia celor de la Monaco si Monza. Am luptat pentru podiumuri de multe ori, iar de doua sau trei ori pentru victorie, asa ca a fost cel mai bun sezon al nostru in termeni de performanta", a declarat Pascal Vasselon, directorul tehnic al Toyota, citat de publicatia Autosport.

La inceputul sezonului, Toyota si-a propus sa obtina in 2009 prima victorie din istoria echipei si sa termine pe locul 3 in clasamentul constructorilor, insa obiectivul nu a fost indeplinit in ciuda unui pole position realizat de Jarno Trulli in calificarile pentru marele Premiu al statului Bahrain.

Via | Autosport

  • NeoGalaxy, marţi, 03.11.2009 17:25
    @Toyota

    Nu au reusit locul 3 dar au reusit cei de la Force India, ceea ce reprezinta o realizare masiva si poate... odata si odata repara si baietii de la Automarket... clasamentul constructorilor :)