Renault: "Nationalitatea pilotilor nu este importanta"

Publicat marţi, 03.11.2009 16:02 de Daniel Popescu

Renault nu este interesata de nationalitatea coechipierului lui Robert Kubica pentru sezonul urmator, chiar daca acest lucru ar putea insemna renuntarea la serviciile francezului Romain Grosjean.

Dupa concedierea lui Nelson Piquet Jr., Renault l-a promovat ca pilot titlar pe Romain Grosjean, care indeplinise pana atunci functia de pilot de rezerva. Francezul a reusit cateva sesiuni de calificari onorabile, in care a fost aproape de Fernando Alonso, insa nu a terminat nicio cursa mai sus de locul 13.

Renault are ambitia de a reveni in top anul viitor, astfel ca incearca sa gaseasca un coechipier pe masura lui Kubica, iar acest lucru ar putea insemna renuntarea la Grosjean.

"Grosjean reprezinta o posibilitate, dar trebuie sa analizam toate optiunile pentru a avea cea mai buna linie de piloti posibila. Daca Grosjean iese din ecuatie va fi trist sa il pierdem, pentru ca face parte din programul Renault si este francez, dar trebuie sa avem cei mai buni piloti", a declarat Bob Bell, seful echipei Renault.

Bell crede ca Grosjean nu a reusit sa impresioneze la primul sau sezon in Formula 1 din cauza interzicerii testelor din timpul sezonului, dar si pentru ca a avut un monopost relativ lent si un coechipier mult mai valoros.

"Grosjean se confrunta cu doua probleme. In primul rand, coechipierul sau este un dublu campion mondial si este greu sa iti judeci performantele cu el ca pilot tanar. Iar in al doilea rand nu i-am oferit un monopost bun, iar acesta este un handicap pentru un pilot tanar. Asa ca nu a avut o "nastere" usoara in F1, dar asta nu inseamna ca nu este talentat si sunt sigur ca in viitor isi va exploata talentul", a mai precizat el.

Bell a refuzat sa nominalizeze pilotii pe care Renault ii are in vedere pentru sezonul urmator, in mijlocul spelatiilor ca germanul Timo Glock are cele mai mari sanse de a se alatura echipei franceze.

Via | ITV