Trulli lauda abilitatile lui Dernie

Publicat vineri, 11.04.2008 16:46 de Daniel Popescu

Jarno Trulli a laudat aportul adus de veteranul inginer Frank Dernie la progresul echipei Toyota din acest sezon.

Frank Dernie este prezent in lumea Formulei 1 de trei decenii si, inainte de a sosi la Toyota anul trecut, a lucrat pentru echipe ca Lotus, Benetton, Arrows, Lola si Williams. Dupa performantele obtinute in acest debut de sezon, Trulli crede ca o mare parte din progres i se datoreaza lui Dernie.

"Dernie este unul dintre oamenii care a oferit multe echipei, dar nu este singura persoana care poate schimba intreaga situatia"

, a declarat Trulli. "Dar cu siguranta imi place de Dernie pentru ca are foarte multa experienta si poate oferi multe echipei. El stie ce si cum se va intampla. Sunt foarte fericit sa lucrez cu el".

Pilotul italian crede ca, dupa mai multe sezoane dezamagitoare, Toyota sunt in sfarsit pe drumul cel bun. "Cred ca oamenii au inteles ce a fost gresit in privinta masinii si au stiut ce vor pentru acest an. Trebuie sa spun ca in acest moment mergem, mai mult sau mai putin, in directia cea buna. Masina pare tot mai rapida si ofera o performanta tot mai mare.

Totusi, comparativ cu anul trecut, putem obtine o stabilitate mai buna. Anul trecut nu puteam stabiliza masina, pentru ca "fereastra" pentru modificarea setarilor era prea mica. Anul acesta, "fereastra" este mult mai larga, iar asta face masina mai usor de pilotat".