Trulli si Glock, incantati de eliminarea tractiunii

Publicat luni, 31.03.2008 15:12 de Daniel Popescu

Jarno Trulli si Timo Glock considera ca eliminarea tractiunii controlate reprezinta o buna oportunitate pentru a-si demonstra abilitatatile de piloti.

Trulli si-a petrecut cea mai mare parte a carierei din F1 pilotand cu tractiune controlata, insa sustine ca acum are libertatea de a conduce monopostului intr-o maniera mult mai personala.

"Interzicerea tractiunii controlate este binevenita pentru ca tehnologia a fost indepartata", spune el. "Este bine sa facem un pas inapoi si sa lasam masina pe mainile pilotului. Este mult mai distractiv si avem o influenta mai mare asupra performantelor masinii. Imi place pentru ca trebuie cu adevarat sa pilotezi masina"

.

Pentru Glock, pilotarea fara tractiune controlata este un lucru cu care este obisnuit din Champ Car si GP2, unde pilotii nu au parte de ajutor electronic. "Cu tractiune controlata poti merge mai aproape de limita; este cel mai bun lucru care putea fi facut, aduce mai mult control pilotului si asta face lucrurile mai interesante. Este bine pentru fani sa vada mai multe urme de frane pe pista!", a declarat Glock.