Renault vor sa termine in puncte in Bahrain

Publicat luni, 31.03.2008 15:39 de Daniel Popescu

Fernando Alonso si Nelson Piquet Jr si-au fixat ca obiectiv comun sa termine in puncte in Marele Premiu al statului Bahrain din acest weekend.

Alonso sustine ca uzura pneurilor este un factor foarte important de luat in seama pe circuitul asiatic.

"Sakhir este recunoscut drept un circuit foarte solicitant pentru frane", a precizat Alonso in carul unui preview al echipei Renault. "Uzura va fi semnificativa si trebuie sa fim foarte atenti la acest aspect, in special in cursa, si trebuie sa avem grija sa nu avem probleme pentru a nu pierde pozitii in clasament. De la prima sesiune de antrenamente libere de vineri trebuie sa fim atenti la acest lucru"

.

Dublul campion mondial spune ca pentru Renault este foarte important sa termine in puncte in primele curse ale acestui sezon, pentru ca intreaga echipa sa-si recapete increderea dupa sezonul ratat din 2007. "Nu stim exact unde suntem, chiar daca stim ca suntem in spatele unor echipe ca Ferrari, McLaren si BMW", explica spaniolul. "Nu va fi usor sa ajungem in Q3 si si sa castigam puncte in cursa. Dar trebuie sa castigam puncte in primele curse si cred ca acesta trebuie sa fie din nou obiectivul nostru pentru cursa din Bahrain".

Coechipierul sau, Nelson Piquet Jr, recunoaste ca Sakhir nu este circuitul sau preferat si spune ca se va concentra pe munca cu inginerii sai. "Sincer sa fiu nu este unul dintre circuitele mele preferate. Dar cunosc circuitul, iar asta reprezinta cu siguranta un avantaj pentru mine. Voi fi capabil sa incep munca si sa imbunatatesc setarile masinii impreuna cu inginerii mei in loc sa invat circuitul. Asta imi va permite sa abordez cursa cu mai mult calm".

La fel ca si Alonso, Piquet Jr are ca obiectiv pentru acest weekend sa termine cursa in zona punctelor. "Obiectivul meu este sa termin in puncte. Acesta a fost obiectivul meu si in Malaezia, dar din pacate nu am avut ocazia. Fernando a terminat in puncte de doua ori si vreau sa-i calc pe urme si sa obtin puncte pretioase pentru echipa. Cred ca putem spera la locurile 7 si 8 si trebuie sa fim pregatiti sa profitam de orice oprtunitate care se va ivi", a explicat brazilianul.