Turcia, calificari: Felipe Massa in pole position

Publicat sâmbătă, 10.05.2008 15:04 de Daniel Popescu

Felipe Massa va pleca pentru a treia oara consecutiv din pole position in Marele Premiu al Turciei, dupa ce i-a devansat pe Heikki Kovalainen si Lewis Hamilton.

Pilotul Scuderiei Ferrari, Felipe Massa, a reusit cel mai bun timp in calificarile de sambata pentru Marele Premiu al Turciei. Brazilianul, care a fost cronometrat cu 1:27.617, va pleca din fata finlandezului Heikki Kovalainen, mai lent cu aproape doua zecimi de secunda.

Lewis Hamilton si Kimi Raikkonen isi vor imparti a doua linie a grilei de start, in timp ce Robert Kubica va lua startul de pe locul 5.

Red Bull au continuat prestatiile foarte bune din sesiunea de antrenamente de dimineata, ambii piloti reusind calificarea in Q3. Astfel, Mark Webber va pleca de pe locul 6, in timp ce David Coulthard s-a clasat al 10-lea. Fernando Alonso a reusit sa obtina locul 7, dublul campion mondial fiind urmat de Jarno Trulli. Dezamagira sesiunii a fost Nick Heidfeld, germanul terminand doar pe locul 9, in fata lui Coulthard.

Williams continua sa aiba probleme, Nico Rosberg ratand calificarea in Q3. Germanul va pleca doar de pe locul 11, urmat de cei doi piloti ai echipei Honda, Rubens Barrichello si Jenson Button. Sebastian Vettel a reusit sa intre in Q2 si va pleca de pe locul 14, urmat de Timo Glock si Kazuki Nakajima.

Nelson Piquet Jr si Sebastien Bourdais vor pleca de pe locurile 17 si 18, in timp ce ultima linie a grilei de start va fi ocupata de cei doi piloti Force India, Giancarlo Fisichella si Adrian Sutil.

Rezultatele complete ale sesiunii pot fi vizualizate aici .

Marele Premiu al Turciei va avea loc duminica, 11 mai, cu incepere de la ora 15:00. 

 

  • petnokia, sâmbătă, 10.05.2008 15:27
    Massa

    Bine Massa, tine-o tot asa !