Ultimate Motorsport vor sa cumpere Toro Rosso

Publicat marţi, 10.06.2008 16:29 de Daniel Popescu

Echipa din Formula 3 Britanica Ultimate Motorsport a confirmat ca negociaza cu sefii Red Bull peluarea Scuderiei Toro Rosso.

Copropietarul Toro Rosso, Dietrich Mateschit a anuntat ca doreste sa isi vanda partea de 50% dintre actiuni cel tarziu pana la sfarsitul anului 2009.

Potrivit ultimelor informatii, echipa Ultimate Motorsport, ce activeaza in Formula 3 Britanica, se afla in fazele finale ale negocierilor pentru a cumpara o parte dintre actiunile Toro Rosso dupa ce au facut o oferta concreta. In spatele acestei tranzactii se afla compania petroliera angoleza Sonangol.

Seful echipei Ultimate Motorsport, Barry Walsh, a confirmat pentru publicatia Autosport aceste lucruri, insa a refuzat sa ofere prea multe detalii. "Suntem in negocieri, asa ca nu putem dezvalui prea multe pana cand ajungem la o intelegere", a precizat el. "Intotdeuna Formula 1 a fost tinta noastra. M-as fi implicat in acest proiect numai daca as fi fost increzator ca ne putem descurca in F1. Daca planurile noastre se concentreaza, imi place sa cred ca vom fi pe grila de start in 2009. Obiecitvul este sa avem intreaga structura, de la academie la karting, prin Formula 3 si World Series, cu Formula 1 in top".

Ultimate Motorsport au obtinut prima victorie in F3 in weekendul trecut, pe circuitul de la Snetterton.