Un nou program pentru MP din Singapore?

Publicat vineri, 28.03.2008 15:14 de Daniel Popescu

Managerul Scuderiei Toro Rosso, Massimo Rivola, a cerut FIA sa modifice programul antrenamentelor din Singapore pentru ca pilotii sa se obisnuiasca cu pilotarea pe timp de noapte.

Circuitul din Singapore va gazdui in luna setembrie prima cursa pe timp de noapte din istoria Formulei 1, iar pilotii si echipele asteapta relaxati acest eveniment.

Totusi, dupa ce a asitat la cursa de MototGP pe timp de noapte din Qatar, team managerul Scuderiei Toro Rosso, Massimo Rivola, si-a exprimat ingrijorarea referitoare la aceste aspecte. Ideea de a organiza o sesiune de teste pe timp de noapte pe un circuit european a fost abandonata din cauza costurilor ridicate.

Astfel, pilotii vor putea efectua un singur test de 90 de minute pe timp de noapte, in cadrul celei de-a doua sesiuni de antrenamente de vineri, inainte de calificari si cursa. In schimb, pilotii din MotoGP, au avut doua zile de teste inainte de primele evenimente oficiale.

In acest context, Rivola sustine ca este foarte important ca pilotii din Formula 1 sa beneficieze de mai multe teste pe timp de noapte inainte de calificari, propunand ca si antrenamentele de dimineata de vineri si sambata sa fie decalate pentru a se desfasura la lumina reflectoarelor. Rivola a discutat deja acest aspect cu directorul de curse al FIA, Charlie Whiting.

"Am cerut ca aceasta problema sa fie inclusa pe agenda de lucru a FIA pentru luna urmatoare", a declarat Rivola. "La inceput nu am fost foarte ingrijorat, insa dupa ce am fost in Qatar sunt sigur 100%. Ma refer la siguranta pilotilor".

Rivola sustine ca principalele probleme sunt legate de umbrele de pe circuit, vizibilitatea in oglinzi si faptul ca pilotii vor fi distrasi de camerele de luat vederi. "Cel mai important lucru este ca toate evenimentele oficiale ar trebuie sa se desfasoare noaptea. In Singapore soarele apune la ora 19:00, iar in acest moment planul este ca prima sesiune de antrenamente sa se incheie la ora 18:00, in timp ce a doua sesiune de antrenamente ar incepe la ora 20:00".