Unde va fi testat McLaren MP4-24

Publicat vineri, 16.01.2009 16:35 de Daniel Popescu

McLaren a anuntat programul de teste din aceasta iarna pentru evaluarea noului monopost al echipei pentru 2009.

Intrucat testele din timpul sezonului au fost interzise ca urmare a masurilor adoptate pentru reducerea costurilor, McLaren a initiat un amplu program de testare pentru MP4-24 in aceasta iarna.

Astfel, Pedro de la Rosa va fi primul pilot care va testa pe circuit noul monopost, evenimentul urmand sa aiba loc sambata, 17 ianuarie, in cadrul unui test privat pe circuit de la Algarve.

In continuare, McLaren va participa in perioada 19-22 ianuarie la sesiunea de teste de pe circuitul Algarve alaturi de alte echipe din Marele Circ. In luna februarie, McLaren se va reorienta spre circuitul de la Jerez, pentru o noua sesiune de teste intre 10-13 februarie. Luna martie va marca doua sesiuni de teste pentru MP4-24, in perioada 1-4 martie la Jerez si intre 9-12 martie pe circuitul de la Barcelona.

In fine, in saptamana 16-20 martie McLaren va efectua un test privat ca ultima oportunitate de a evalua monopostul inaintea Marelui Premiu al Austrialiei, ce va debuta pe 27 martie cu primele sesiuni de antrenamente libere.