Vettel ar putea concura la Red Bull in 2009

Publicat miercuri, 16.04.2008 15:32 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel are sanse sa piloteze la Red Bull din sezonul 2009, dupa ce si-a impresionat sefii in acest debut de sezon.

Vettel concureaza pentru "satelitul" Red Bull Racing, Scuderia Toro Rosso, iar sefii considera ca germanul este pregatit sa faca pasul la echipa mare. Consilierul echipei Red Bull, Helmut Marko, a admis ca mutarea are mari sanse de reusita.

"Cred ca da. Vettel este foarte special si dezvoltat pentru varsta sa"

, a declarat Marko pentru revista Autosport. "Poate fi foarte agresiv in masina, dar de asemenea este si foarte tehnic si bine antrenat. Red Bull sunt alaturi de el de 8 ani si avem in continuare un contract pentru urmatorii ani".

Seful Scuderiei Toro Rosso, Franz Tost, a confirmat declaratiile lui Marko, laudand totodata abilitatile de pilot ale lui Vettel. "Este unul dintre cei mai buni tineri piloti. Este de 15 ani implicat in sporturile cu motor asa ca este foarte matur din acest punct de vedere. Dar este si foarte destept si cred ca asta este cheia viitorului sau. Vettel este la un nivel mai inalt decat multi alti piloti. A atins deja un nivel foarte ridicat si, in functie de ce masina va avea anul viitor, poate ajunge un pilot de top".

Coproprietarul Toro Rosso, Gerhard Berger, a marturisit ca Vettel ii reaminteste de septuplul campion mondial Michael Schumacher. "Michael l-a vazut in karting si a simtit ce potential are, iar acest lucru a fost confirmat", a spus Berger. "In unele privinte ei se aseamana, calmul, abordarea sistematica, imbunatatirea constanta a performantelor pe parcursul unui weekend. Isi aduce aminte de tot ce face in masina si le ofera inginerilor explicatii foarte bune. Pot fi critic la adresa lui, dar este dificil sa gasesc ceva care ii lipseste, cu exceptia experientei".

Totusi, Berger a admis ca nu stioe unde va pilota Vettel anul viitor. "Pentru urmatorii trei ani are contract cu Red Bull, nu cu Red Bull Racing. dar nu stiu unde va fi anul viitor", a adaugat austriacul.

  • petros, miercuri, 16.04.2008 15:40
    Comentariu de la mine

    Cine a luat puncte de la stirea asta?????

  • sherlock, miercuri, 16.04.2008 15:55
    ei cum cine!

    toti cei care il au pe bourdais care testeaza au luat cate 9 puncte

  • ally_great, miercuri, 16.04.2008 15:56
    Yo

    am luat 3 puncte pe ziua de azi =)) + 3 mai devreme....cam atat