Vettel crede că se va acomoda uşor la noul regulament

Publicat luni, 14.02.2011 18:06 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel anticipează o tranziţie uşoară spre noul regulament tehnic, chiar dacă admite că numărul de butoane de pe volan devine prea mare.

Noul regulament tehnic pentgru 2011 prevede reintroducerea sistemului KERS şi opţiunea de a utiliza noua aripă spate ajustabila, ceea ce se traduce prin apariţia a doua butoane suplimentare pe volan.

Acest lucru a atras critici din partea unor piloţi, printre care şi Felipe Massa, însă campionul mondial Sebastian Vettel nu vede dificultăţi de acomodare.

"Este mai degrabă uşor să te acomodezi cu butoanele, dar bineînţeles că în acest an eşti mai ocupat decât în anii precedenţi şi trebuie să evaluezi unde şi când să le foloseşti. Comportamentul monopostului se schimbă odată cu degradarea pneurilor, aşa că trebuie să înţelegi unde este cel mai bine să foloseşti aripa, pentru că nu are sens să o foloseşti automat în acelaşi loc", a declarat germanul.

Pilotul echipei Red Bull s-a alăturat colegilor săi care consideră că pneurile Pirelli se degradează destul de rapid comparativ cu cele Bridgestone folosite în anii precedenţi.

"La un moment dat, mai devreme sau mai târziu, pneurile se degradează şi apoi devin foarte alunecoase. Apoi atingi punctul critic. De aceea încerci să lucrezi la monopost pentru a le face să dureze mai mult. Bănuiesc că toată lumea lucrează în aceeaşi direcţie", a mai precizat el.

Germanul a evitat să facă predicţii pentru 2011, considerând că este prea devreme pentru a judeca performantele echipelor.

Via | Formula1

  • ALEX, luni, 14.02.2011 21:08
    Volanul

    Mai bine le-ar da o tastatura.....