Vettel, dezamagit de un nou abandon

Publicat luni, 07.04.2008 13:30 de Daniel Popescu

Privit ca o tanara speranta a Formulei 1, Sebastian Vettel a abandonat in Bahrain pentru a treia oara consecutiv in acest sezon.

Pilotul Scuderiei Toro Rosso a avut un inceput de sezon dezamagitor, nereusind sa termine niciuna dintre cursele din acest an. Pilotul Scuderiei Toro Rosso a fost implicat intr-o coliziune in primul tur si nu a mai putut continua cursa.

"Am avut un start foarte bun de data aceasta, fata de primele doua curse"

, a declarat Vettel. "Am pornit ca o racheta si am fost capabil sa depasesc doua-trei masini. Apoi am intrat in primul viraj pe interior si am fost blocat. Am avut o coliziune cu un monopost Force India. Aripa fata s-a deteriorat putin, dar nu asta a fost principala problema.

Insa in virajul 4 cineva a venit pe interior si m-a lovit in partea dreapta a spatelui masinii si am fost obligat sa abandonez. Nu stiu cine a fost si ce a vrut sa faca. A fost foarte dezamagitor pentru ca as fi putut avea o cursa buna, dar vom incerca data viitoare".

In schimb, coechipierul sau, Sebastien Boudais, a reusit sa termine prima cursa din cariera in Formula 1, chiar daca nu a impresionat pe parcursul MP din Bahrain. "Am pilotat cat de bine am putut, fara sa fac greseli. Pentru o scurta perioada de timp am avut probleme cu franele. Partea pozitiva este ca am completat intreaga distanta a cursei si m-am simtit bine la sfarsit, ceea ce este satisfacator. In cele din urma, m-am calificat pe 15 si am terminat pe 15.

Poate ca nu am luat cea mai buna decizie in privinta pneurilor pentru ca am fost foarte lent la start, dar imediat dupa ce le-am schimbat am fost mult mai competitiv. O cursa fara probleme si fara lucruri deosebit de interesante, dar o experienta folositoare".

  • npacurar, luni, 07.04.2008 13:48
    Hmmmm! Ciudat... :(

    Pana la aceasta stire inclusiv, s-au pus in joc maxim 70 puncte (FARA sa scadem puctele in rosu, cu minus!). Cum naiba au reusit cei de pe primele locuri sa faca asa multe puncte?!... Nu am mai avut rabdare sa calculez si distributia celor 70 puncte pe echipe/piloti, dar mi se pare FOARTE dubios sa ai un procent asa de mare de reusita (peste 50%!) in conditiile in care ai dreptul la doar 1 schimbare/echipa/pilot... Ceva pute aici!

  • petros, luni, 07.04.2008 14:12
    Comentariu de la mine

    Vettel se declara dezamagit si primeste 2 puncte iar Nakajima se declara si el dezamagit dar primeste si el puncte cu minus Care e diferenta dintre ei???????

  • npacurar, luni, 07.04.2008 17:47
    Toro Rosso in grupa Silver

    Cand va fi retrogradata Toro Rosso in grupa Silver, acolo unde ii este locul? Force India nu sunt cu nimic mai prejos decat ei, dar se afla in Silver. Ciudat rau de tot...