Vettel, impulsionat de abandonul lui Alonso: "Orice se poate întâmpla în lupta pentru titlu"

Publicat luni, 03.09.2012 12:23 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel consideră că abandonul suferit de Fernando Alonso în Belgia demonstrează că orice este posibil în lupta pentru titlul mondial din acest sezon.

Şansele lui Sebastian Vettel la titlul mondial păreau să scadă după calificările de la Spa-Francorchamps, întrucât pilotul echipei Red Bull Racing avea de recuperat 42 de puncte în faţa lui Fernando Alonso şi pleca doar de pe locul 10.

Totuşi, abandonul suferit de rivalul său de la Ferrari chiar în primul viraj şi un loc doi câştigat pe circuit la capătul unei strategii cu o singură oprire la boxe şi a câtorva depăşiri remarcabile au micşorat diferenţa dintre cei doi la numai 24 de puncte. Această constatare l-a determinat pe Vettel să fie uşor euforic la finalul cursei şi să spere şi mai mult la titlul mondial.

"Este mai bine decât înainte! În vacanţă m-am gândit şi acum nu-mi mai pasă despre puncte, dar îmi pasă de campionat. Nu mă interesează diferenţele şi punctele. Aţi văzut ce s-a întâmplat în primul viraj şi cât de repede se pot schimba lucrurile, aşa sunt cursele. Săptămâna viitoare mergem la Monza şi ar fi frumos să mă calific în pole position şi să fiu primul în şicană. Este mai riscant să fii în urmă acolo", a declarat dublul campion mondial.

Vettel are motive să fie optimist cu privire la performanţa pe care o poate obţine în Marele Premiu al Italiei de duminică, întrucât anul trecut a adus prima victorie a unui monopost echipat cu motoare Renault după o pauză de 16 ani. Renault nu mai câştigase cursa de la Monza de la succesul lui Johnny Herbert din 1995.

Via Red Bull

  • Radu, luni, 03.09.2012 13:04

    Urat din partea unuia care este campion mondial. Sa te bucuri de necazul altuia. Nu i-as dori lui Vettel sa treaca prin ce a trecut Alonso ieri.

  • bb10, luni, 03.09.2012 14:02

    Toti au parte de abandonuri la un moment dat, asta nu inseamna ca lucrurile s-au simplificat in lupta pentru titlu..Alonso a pierdut cateva puncte, insa e capabil sa le recupereze, la fel si Hamilton..

  • House, luni, 03.09.2012 14:44

    Radu, Vettel nu a zis ca se bucura de ce a patit Alonso. Nu vad nici macar o data sa spuna asta. Deci, vezi ce spui :).

  • alonso, luni, 03.09.2012 15:36

    Dar lasati-l sa spuna ce vrea... In 2010 a avut noroc chior. Cat noroc credeti ca o sa mai aiba? Accidentul ala cred ca l-a ambitionat pe Alonso sa lupte si mai mult pentru titlu. Eu zic ca o sa vedem un altfel de Alonso, mult mai agresiv, mult mai bataios.

  • andrey_1293, luni, 03.09.2012 15:58

    @alonso - cum ai putea spune despre vettel ca in 2010 a fost noroc chior? aminteste-ti te rog prin cate abandonuri tehnice a trecut sebastian si cat de slaba era masina, care aproape la fiecare cursa ii bubuia cate ceva. Cand masina se comporta bine, isi facea treaba si castiga cursa. Cand masina mergea prost abandona. Ca n-a putut Alonso la Abu Dhabi sa treaca de Petrov asta e altceva, dar 2010 numai noroc nu cred ca a fost pentru Vettel.

  • oaha-ha.... foc-foc!!!, luni, 03.09.2012 16:06

    in 2010 RBULL avea masina proastaaaaa???... ba unde te-ai uitat? Atunci RedBull avea cea mai buna performanta, era cu un pas in fata tuturor. ...unde-s rosiile?

  • mobius, luni, 03.09.2012 17:04

    La cat de imatur este nu ma mir ca vorbeste asa. Este clar ca s-a gandit numai la accidentele pe care le-ar putea avea concurentii sai si nicidecum la ce accidente ar putea avea chiar el. A fost la un pas sa se acroseze cu Schumacher, adevarat insa ca nu din cauza sa. Nici Alonso si nici Hamilton nu au fost autorii accidentului ci au fost implicati fara a avea vreo vina

  • danoe, luni, 03.09.2012 20:46

    "impulsionat de abandonul..."inseamna ca s-a "bucurat de abandonul..."??? mare ti-e gradina...