Vettel, Raikkonen şi Massa: "Mercedes a obţinut un avantaj în testul cu Pirelli"

Publicat vineri, 07.06.2013 13:22 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen şi Felipe Massa consideră că Mercedes a obţinut un avantaj important datorită testului efectuat cu pneuri Pirelli în luna mai.

Mercedes va fi judecată de Tribunalul Internaţional pentru efectuarea unui test cu pneuri Pirelli la jumătatea lunii mai cu un monopost din sezonul curent, lucru interzis de regulamentul sportiv.

Până atunci, reprezentanţii celor mai importanţi rivali Mercedes din acest an consideră deja că echipa germană are beneficii majore datorită testului, din simplul motiv că a fost singura echipă care a făcut aceste evaluări cu monopostul curent.

Cel mai vehemernt în declaraţii a fost Sebastian Vettel, unul dintre principalii favoriţi la câştigarea titlului mondial în acest an.

"Este dificil de judecat, dar în mod sigur fiecare tur contează. În prezent, testele pe circuit sunt foarte limitate. Vinerea avem două sesiuni de câte o oră şi jumătate şi nu poţi face foarte multe, aşa că trebuie să intri cu adevărat în ritm pentru weekend. Aşa că orice test în plus este foarte, foarte valoros", a declarat pilotul echipei Red Bull Racing.

La rândul său, Kimi Raikkonen consideră că testul a ajutat Mercedes indiferent de condiţiile în care a fost gestionat de producătorul italian de pneuri.

"Este evident că dacă echipele ar avea o oportunitate similară atunci fiecare echipă ar fi foarte încântată să facă asta. Nu contează dacă ştii sau nu ce pneu este, ideea este că întotdeauna asta te ajuta într-un fel sau altul, acesta este motivul pentru care testăm. Dacă nu am învăţa nimic, nu am mai face teste niciodată", a precizat pilotul Lotus.

Nu în ultimul rând, Felipe Massa este de părere că echipa germană a profitat de testul cu Pirelli pentru a învăţa câteva lucruri despre cauciucuri.

"Nu cred că avem teste. Aşa că este important orice lucru poţi înţelege despre pneuri. Dar testele nu fac parte din regulament şi nu avem această posibilitate. Dar dacă ai această posibilitate, cu siguranţă te ajuta", a explicat brazilianul.

Via F1Fanatic

  • Merc, vineri, 07.06.2013 13:47

    Cand faci 1000 de km....e clar ca ajuta.