Vettel: "Red Bull dezvoltă monopostul mai repede decât Mercedes"

Publicat luni, 31.03.2014 11:03 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel consideră că rata de progres înregistrată de Red Bull este mai mare decât cea a rivalilor de la Mercedes, în timp ce Christian Horner crede că penalizarea pe grilă a lui Daniel Ricciardo este prea dură.

După abandonul prematur al lui Sebastian Vettel din Australia şi excluderea lui Daniel Ricciardo, Red Bull Racing a obţinut duminică primele puncte în sezonul 2014, prin locul trei ocupat de cvadruplul campion mondial.

Germanul nu a putut lupta pentru victorie cu Lewis Hamilton şi Nico Rosberg, însă consideră că Red Bull dezvoltă mai repede monopostul decât Mercedes, sugerând astfel că situaţia s-ar putea schimba în scurt timp.

"Putem vedea că ceilalţi, în special Mercedes, sunt destul de departe în faţa noastră, un pic mai rapizi decât noi şi întotdeauna capabili să răspundă la atacurile noastre, aşa că depinde numai de noi cât de repede vom reuşi să revenim. Cu siguranţă nu este uşor când începi de jos. Totuşi, în acest moment, se pare că facem paşi înainte mai mari decât ei şi sperăm să continuăm aşa", a declarat germanul la finalul cursei din Malaysia.

Red Bull: "Penalizarea lui Ricciardo pe grila, prea dură"

Red Bull ar fi putut obţine şi locul patru prin Daniel Ricciardo, însă o banală eroare la ultimul schimb de pneuri a declanşat haosul: australianul a fost readus la boxe pentru remedierea defecţiunii, a schimbat aripa faţă, a primit o penalizare de 10 secunde, iar în cele din urmă s-a retras la boxe.

La finalul cursei, comisarii au anunţat că Ricciardo va fi penalizat cu 10 poziţii pe grila de start din Bahrain. Explicaţia este simplă: regulamentul sportiv pentru 2014 prevede ca, în cazul unei erori la boxe, pilotul să fie penalizat cu 10 secunde în timpul cursei şi cu 10 poziţii pe grilă la următorul Mare Premiu.

Şeful Christian Horner a admis că pedepasirea australianului este regulamentară, dar consideră că nu este normal ca un pilot să primească doua penalizări pentru aceeaşi greşeală. "Regulile sunt clare. pentru o ieşire de la boxe în condiţii lipsite de siguranţă, ai 10 secunde de penalizare şi 10 poziţii de penalizare pe grila la cursa următoare, dar pedeapsa este dură pentru infracţiunea comisă. Aşa sunt regulile", a precizat el.

Via SkySports, Autosport

  • ferr1, luni, 31.03.2014 12:21

    Hai sa nu ne imbatam cu apa rece. Poti sa dezvolti monopostul, dar nu cred ca cei de la Mercedes vor dormi si vor astepta ca Red Bull sa-i ajunga. In plus Mercedes il mai are si pe Hamilton. Poate ca ii vor ajunge pe cei de la Mercedes, dar lui Sebica ii va fi greu sa-l bata pe Hamilton.

  • coca cola, luni, 31.03.2014 12:35

    Fantastic da, cu 4 titluri mari si late, cu a doua masina de pe grila si termini al 3-lea. Marele champion!

  • Barza Unul, luni, 31.03.2014 12:47

    m-as kkpmndrs daca ia Vettel titlul din nou, dupa ce nu au putut face macar cateva ture in teste. Deja sunt prea buni fata de cat au testat. Concluzia: nu sunt testele necesare, daca cei care au avut din plin parte de teste sunt in spate (Ferrari, Williams, Force India)

  • :))), luni, 31.03.2014 13:36

    @Barza Unul vettel ca sa castige anul acesta campionatul trebuie sa fie mai constant ca alonso in prima parte al sezonului 2012,si lewis nu cred ca se va uita in spate si v-a spune hai vettel te astept!

  • ss76, luni, 31.03.2014 14:13

    DIN PACATE FERRARI NU TIN PASUL CU MERCEDES SI RBR , IAR ALONSO SI KIMI SE VOR BATE CA ANUL TRECUT PT POZITIA A 5-6 A,, FORTZAAA ALONSOO

  • cipf1, luni, 31.03.2014 14:43

    Pentru toti cei care-l urasc pe Vetel.....Cumva Hamilton a castigat pentru ca este marele pilot si are o caruta de masina?Da, poate este mare in comparatie cu Rosberg care beneficiaza de aceasi masina dar asta nu inseamna ca si este cel mai bun.Nu toti pilotii au aceleasi calitati si de aceea in general pilotii mai buni(Vetel,Alonso,Hamilton..etc.) ii vom vedea numai la echipe mari care le pot pune la dispozitie un monopost competitiv.Probabil in aceasta competie in primul rand conteaza monopostul.Dar nu trebuie sa uitam de pilot..exemplul cel mai clar afost la cursa din Malayezia cand Rosberg pur si simplu sa chinuit cu acea masina iar Hamilton parca era la el acasa.Sa nu mai vrb. de Vetel care ia suflat mai tot timpul in ceafa lui Rosberg in conditiile in care detine un monopost mmult mai putin competitiv.Asadar cele 4 titluri castigate de Vetel sunt si datorita abilitatilor lui.Pana la urma peste 40-50 de ani lumea tot la statistici se va uita si in dreptul lui Vetel vor fi cel putin 4 titluri mondiale.Numai bine

  • danoe, luni, 31.03.2014 14:54

    @cipf1 nu e bine sa -l sustii pe Vettel(mai ales pe el)o sa vezi numai manute,colorate ca masina lu'Alonso...

  • 91Schumi06, luni, 31.03.2014 15:50

    Ok, problema fiabilitatii se pare ca a fost rezolvata, insa nu vad cum ar putea recupera ei diferenta fata de Mercedes. Pur si simplu motoarele Mercedes sunt mult mai puternice decat Renault

  • @91schumi, luni, 31.03.2014 17:26

    Pai dumneata spuneai candva ca il au pe Newey care oricum facand cel mai bun sasiu compenseaza ce pierd cu motorul iar marele campion Vetel ar trebui sa faca diferenta, nu sa aiba nevoie de echipa care sa-i spuna lui Riciardo sa aiba grija de combustibil cand se apropie la o sec de el, nu-i asa...Alonso a terminat al doilea desi nu avea cea mai buna masina.

  • Me, luni, 31.03.2014 18:41

    La voi ca sa demonstreze cineva ca este cu adevarat campion trebuie sa castige cursa cu o caruta. FOARTE TAREE ! Unde s-a ajuns cu ura. :) Se vede ca Mercedes sunt mult peste celelelte echipe si singurul care a facut fata a fost...VETTEL ,daca mai si ploua erau sanse sa il intreaca pe Rosberg.Nu mai mancati atat cu polonicu' ca nu este totul legat numai de masina,este si talentul cu carul,nu cred eu ca pilotii ca Vettel,Hamilton,Alonso,etc. au ajuns asa de ochi frumosi in F1 . O zi faina.

  • Singaporezul, luni, 31.03.2014 18:50

    Vettel il va bate pe Fernandel anul asta si pe viitor,Ham probabil va castiga campionatul daca nu pupa parapetii,Rosberg vicecampion.

  • Rici, luni, 31.03.2014 19:05

    Riciardo a terminat pe 2 in prima cursa, in mod normal ar trebui sa fie in fata lui vetel la general dar au avut grija altii de el, ba cu senzoru' ba cu roata. Nicio problema, in Bahrain nu il va presa pe champion. Pacat de acest tanar, pana acum, pe aceeasi masina dovedit mai bun ca vetel, dar nah..n-are voie, trebuie "ucis" psihologic. Doar ca n-o face vetel asa cum ar fi normal, ci stafu' cu markoo in frunte.

  • Dragon, luni, 31.03.2014 19:49

    Hamilton este cel mai bun cel putin in calificari, ati uitat sezonul 2011 cand Red Bull avea cea mai buna masina in calificari au luat 19 pole position gheata a fost sparta de Hamilton in Korea . Pe un singur tur de circuit Hamilton e nr 1

  • Miro5, luni, 31.03.2014 20:03

    Interviul nu e complet, Vettel a facut referire la teste unde nu au putut aduna prea multe informatii dar deja in a doua cursa au fost la 0.05 de pol si locul 3. Ric era si el in carti pina sa aiba probleme. Momentan Mercedes are masina mai buna dar Red Bull, Ferrari, Mclaren nu stau degeaba, nici Williams nu doarme. Pina la urma parca toata lumea dorea spectacol nu sa schimbe dominatia Red Bull cu dominatia Mercedes asa ca macar in partea a doua a sezonului s-ar putea sa vedem curse mai disputate.